The Brothers Island, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

The Brothers Island είναι ένα ζευγάρι μικρών νησιών, το East Brother και το West Brother, που  βρίσκονται στον κόλπο San Rafael, στην άκρη του Point San Pablo στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Στο νησάκι East Brother υπάρχει ένας φάρος που σηματοδοτεί την είσοδο στον κόλπο San Pablo από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Κατασκευάστηκε και λειτούργησε το 1874, αρχιτέκτονας ήταν ο Paul J. Pelz και έχει ύψος 15 μέτρα. Αυτοματοποιήθηκε το 1969.


Ο φωτεινός πύργος είναι προσαρτημένος στο σπίτι του φύλακα, ένα διώροφο βικτωριανό, όπως και  ένα κτίριο σημάτων ομίχλης. Υπήρχε σπίτι βοηθού φύλακα, κτίριο εξοπλισμού, στέρνα και δεξαμενή νερού.  

Μετά την αυτοματοποίηση του φάρου, η κυβέρνηση ήθελε να γκρεμίσει το σπίτι του φύλακα και τα άλλα κτίρια αλλά οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής απέτρεψαν την κατεδάφιση. Ο φάρος καταχωρήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1971.

Με κρατικές επιχορηγήσεις, ιδιωτικές δωρεές και εθελοντική εργασία αποκατέστησαν το σπίτι του πρώην φύλακα και τις υπόλοιπες δομές και από το 1980 άρχισε να λειτουργεί ως bed and breakfast, πανσιόν για ύπνο με πρόγευμα. 

      MyPhotoPics