Μουσείο Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα, Ελλάς

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος βρίσκεται στην Αθήνα, Ελλάς, στον αρχαιολογικό  χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Εγκαινιάστηκε στις 26 Νοεμβρίου 2015. Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Ψηφιακού Μουσείου είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η πρόσβαση για το κοινό είναι ελεύθερη και η παρουσίαση των εκθεμάτων είναι δίγλωσση, Ελληνικά - Αγγλικά. 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό πολυμεσικό μουσείο και στόχος του είναι η ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων της Ακαδημίας και η προσέγγιση του χώρου της φιλοσοφίας και των ιδεών με την χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Τα εκθέματά του και η δομή με την οποία παρουσιάζονται έχουν σκοπό την προετοιμασία του επισκέπτη για την γνωριμία του με τον Πλάτωνα. 



Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζεται ο Πλάτωνας ως ιστορικό πρόσωπο της Αθήνας του 4ου αιώνα π.Χ. μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου έδρασε. 


Η δεύτερη αίθουσα είναι αφιερωμένη στο έργο και τις μεθόδους του Πλάτωνα και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να φιλοσοφήσει και να συνειδητοποιήσει κατά πόσο η σκέψη του Πλάτωνα τον αφορά. 



Στην τρίτη αίθουσα παρουσιάζεται η διαχρονική αξία του έργου του Πλάτωνα και η πορεία του στο χρόνο, οι επιδράσεις των απόψεών στη φιλοσοφική σκέψη και την ανθρωπότητα.

    MyPhotoPics