Ένα νησί που ονομάζεται Mykines, Μυκήνες, Φερόες

Το χωριό Μυκήνες,  Mykines, είναι ο μόνος οικισμός στο νησί Μυκήνες, το δυτικότερο  τμήμα των Νήσων Φερόε και υψώνεται 133 μέτρα από τη θάλασσα. Έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου είκοσι ατόμων που αυξάνεται το καλοκαίρι, όταν οικογένειες που ζούσαν στο νησί επιστρέφουν στα σπίτια τους για τις καλοκαιρινές διακοπές και μερικούς επισκέπτες. Δεν έχει δρόμους, η πρόσβαση σε άλλα μέρη του νησιού όπως και μέσα στο χωριό γίνεται με τα πόδια, χρησιμοποιώντας μονοπάτια.  


Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με φωτεινά σπίτια με
χλοοτάπητες στέγες, με μια παλιά πέτρινη εκκλησία που χρονολογείται από το 1878 



και ένα μικρό ποταμάκι
που διαρρέει το χωριό.



Έχει ένα μικρό λιμάνι, που το επισκέπτεται ένα μικρό πλοίο μία
έως τρεις φορές την ημέρα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου και ξανά μια εβδομάδα του Οκτωβρίου, όταν τα σχολεία των Φερόε έχουν διακοπές και μόνο αν ο καιρός το επιτρέπει. Μερικά κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται τις Μυκήνες, πρέπει να αγκυροβολήσουν στη θάλασσα και να  βγουν με μικρά σκάφη στην ξηρά.



Στο νησάκι Mykineshólmur, δυτικά των Μυκηνών,  βρίσκεται ο εκπληκτικός φάρος Holmur, με θέα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό που χτίστηκε το 1909. 


Μια ξύλινη γέφυρα μήκους 35 μέτρων για πεζούς συνδέει το νησάκι Mykineshólmur με το νησί Mykines.Το μεγάλο φαράγγι ανάμεσα στη νησίδα και το νησί ονομάζεται Hólmagjógv.

Ένα Μνημείο στη μνήμη ντόπιων ανδρών που πνίγηκαν στην θάλασσα, στέκεται δίπλα σε έναν πέτρινο φράχτη στον δρόμο προς τον οικισμό. Ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 1930, αλλά δεν εγκαινιάστηκε λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Εγκαινιάστηκε το 2008, αφού είχε ανακαινιστεί.  Παράλληλα, υπάρχει αναμνηστική πλάκα με 37 ονόματα πεσόντων από τις Μυκήνες.

Το νησί είναι γνωστό και λόγω του διάσημου καλλιτέχνη των Φερόε, Sámal Joensen -Mikines, 1906-1979, ο οποίος είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες των Φερόε. Σήμερα το εργαστήριό του χρησιμοποιείται για τη στέγαση επισκεπτών με το όνομα Mykinesstova. Έργο του: "Άνοιξη", 1951



Είναι επίσης διάσημες, εκτός των άλλων πτηνών, για τον πληθυσμό των puffins. Υπολογίζεται ότι 125.000 ζευγάρια puffin φωλιάζουν στο νησί την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Άλλο ένα έργο του ζωγράφου Sámal Joensen Mikines,  "Αναχώρηση", 1937-38.

    MyPhotoPic