Το 1926 έγινε πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Κιργίζιου Αυτόνομου Σοβιετικού Κράτους και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμή του Μιχαήλ Φρούνζε, έναν από τους πιο κοντινούς συνεργάτες του Λένιν, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη αυτή και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ρωσική Επανάσταση.
Στις 5 Φεβρουαρίου 1991, η πόλη μετονομάστηκε σε Μπισκέκ και, λίγους μήνες αργότερα, η Κιργιζία έγινε ανεξάρτητη χώρα έπειτα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης:
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, πρώην Μουσείο Λένιν. Βρίσκεται στην πλατεία Ala Too και ολοκληρώθηκε το 1984. Αποτελείται από τρία επίπεδα. Το πρώτο χρησιμοποιείται για προσωρινές εκθέσεις, το δεύτερο είναι αφιερωμένο στον Λένιν και τα σοβιετικά επιτεύγματα στην Κιργιζική ΣΣΔ και το τρίτο αφηγείται την ιστορία του λαού των Κιργιζίων.
Καλών Τεχνών, ολοκληρώθηκε το 1974. Παρουσιάζει μια μεγάλη συλλογή από πίνακες, γλυπτά και χαλιά.
Η Εθνική Βιβλιοθήκη Κιργιζίας είναι η εθνική βιβλιοθήκη της χώρας. Από τον Απρίλιο του 2015, η βιβλιοθήκη φέρει το όνομα του ποιητή Alykul Osmonov, 1915 - 1950. Ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1934, με τη συγχώνευση των δύο βιβλιοθηκών της εποχής: της Βιβλιοθήκης της πόλεως Frunze και της Βιβλιοθήκης του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων. Διαθέτει μια συλλογή 6 εκατομμυρίων αρχείων σε 89 γλώσσες από όλο τον κόσμο.
Το Τσίρκο του Μπισκέκ κατασκευάστηκε από τους L. Segal, V.
Shardrin, A. Nezhurin και D. Leontovich το 1976. Mοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και εξακολουθεί να λειτουργεί έως σήμερα.
Το Πολυθρησκειακό παλάτι γάμου είναι ένας φουτουριστικός, μεγαλειώδης μαρμάρινος αθεϊστικός ναός, κατασκευής 1987, με έντονες γωνίες, ψηλά παράθυρα και φουτουριστικό σχήμα, φιλοξενεί τελετές.
Η πλατεία Ala-Too είναι η κεντρική πλατεία, που βρίσκεται στο κέντρο του Μπισκέκ. Ala-Too στα Κιργιζιστά σημαίνει "μεγάλο βουνό", συμβολίζοντας το ορεινό έδαφος και τη φύση της χώρας. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για φεστιβάλ και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.
Το Γλυπτικό Συγκρότημα Μάνας, που ολοκληρώθηκε το 1981, βρίσκεται στην πλατεία Μάνας. Το κύριο άγαλμα ύψους 17 μέτρων απεικονίζει τον θρυλικό ήρωα Aikol Manas πάνω στο μαγικό του άλογο Ak-kula, να σκοτώνει τον κακό δράκο. Κάτω από αυτό το άγαλμα υπάρχουν άλλα αγάλματα της γυναίκας του ήρωα και ενός σοφού άνδρα. Η πλατεία είναι στρωμένη με κόκκινο γρανίτη.
Το άγαλμα του Λένιν, έργο των Kibal’nikov, V. I. Protkov, T. S. Sadykov. Ανεγέρθηκε το 1984, κατά την 60ή επέτειο της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Κιργιζίας. Aπεικονίζει τον Λένιν να στέκεται ψηλά με το χέρι του τεντωμένο, δείχνοντας το "ευτυχισμένο μέλλον".
Το Προεδρικό Μέγαρο , πιο γνωστό ως Λευκός Οίκος, βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το Μουσείο Ιστορίας στην πλατεία Ala-Too. Χτισμένο σε νεοκλασικό στυλ εμπνευσμένο από τη σταλινική αρχιτεκτονική μεταξύ 1977 και 1984.
Palace, είναι ένα αθλητικό συγκρότημα που έχει ένα πολύ μοναδικό αρχιτεκτονικό σχέδιο. Κατασκευάστηκε το 1974 κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής περιόδου.
Το 2004 ανεγέρθηκε μπροστά από το συγκρότημα το άγαλμα του θρυλικού πολεμιστή και εξαιρετικού αθλητή Kaba uulu Kozhomkul, ο οποίος ήταν πάνω από 2 μέτρα ψηλός. Υπάρχει και ένας μύθος που λέει πώς μετέφερε το άλογό του πάνω από ένα ορεινό πέρασμα όταν το άλογο δεν μπορούσε πια να περπατήσει.Η Εθνική Φιλαρμονική της Κιργιζίας που πήρε το όνομά της από τον τοπικό ποιητή, μουσικό και συνθέτη Toktogul Satylganov, είναι μια αίθουσα συναυλιών από μάρμαρο και σκυρόδεμα 1.000 θέσεων που ταιριάζει με το αστικό τοπίο του Μπισκέκ.
Το Μνημείο Φιλίας των Λαών, από λευκό μάρμαρο που ανεγέρθηκε το 1974 για τον εορτασμό της 100ης επετείου της "φιλίας" του Κιργιστάν με τη Ρωσία υψώνεται προς τον ουρανό μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Γύρω από τους δύο πανύψηλους πυλώνες βρίσκεται ένα δαχτυλίδι, σύμβολο ένωσης για πάντα, μεταξύ Κιργιζιστάν και Ρωσίας.
To Ala-Too Movie Theater. Είναι ο παλαιότερος
κινηματογράφος στο Κιργιστάν, χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όμως έχει ενημερωθεί με πρόσφατες τεχνολογίες, όπως ψηφιακές τρισδιάστατες προβολές κ.α. Στεγάζει τέσσερις αίθουσες κινηματογραφικών προβολών.
Το Μνημείο "Πατέρων του Έθνους". Κατασκευάστηκε το 1995 από τον Turgunbay Sadykov ως φόρο τιμής σε μερικές από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της διανόησης του Μπισκέκ. Αρχικά περιλάμβανε μια σειρά από γλυπτά σε φυσικό μέγεθος. Τα γλυπτά, ωστόσο, άρχισαν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς λίγο μετά την αποκάλυψη του μνημείου, έτσι ο καλλιτέχνης αποφάσισε να αφαιρέσει τα αγάλματα και να αφήσει τη μεταλλική δομή σε σχήμα σφυριού ως έχει.
Δημαρχείο, σοβιετικής αρχιτεκτονικής.
Το Εθνικό Πανεπιστήμιο Κιργιζίας. Είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κιργιστάν. Ιδρύθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1925 ως Ινστιτούτο Εκπαίδευσης της Κιργιζίας.
της Δημοκρατίας της Κιργιζίας στα αριστερά και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Κιργιζίας στα δεξιά.
Και βέβαια το γραφικό Osh Bazaar που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πόλης. Πωλούνται προϊόντα διατροφής, σχεδόν οποιοδήποτε κοινό οικιακό αγαθό, ρούχα, ακόμη και μουσικά όργανα. Υπάρχει τμήμα εθνικών αγαθών που πωλούν σκαλιστά ξύλινα μπαούλα, εθνικά κλινοσκεπάσματα, εθνικές κούνιες, σουβενίρ και πολλά άλλα είδη τοπικής παραγωγής που σχετίζονται με τον παραδοσιακό και σύγχρονο πολιτισμό του Κιργιζιστάν. MyPhotoPics