Το Νησί της Ελιάς, Ιαπωνία

Η Shodoshima, Σοντοσίμα, είναι ένα νησί της Ιαπωνίας, που βρίσκεται στην Εσωτερική Θάλασσα Σέτο, γνωστή και ως η Μεσόγειος της Άπω Ανατολής εξαιτίας του κλίματός της. Το όνομά του σημαίνει κυριολεκτικά νησί των μικρών φασολιών, αναφερόμενο στα γηγενή και γευστικά φασόλια Azuki, ενώ είναι γνωστό και ως νησί Azuki.


Είναι γνωστή ως το Νησί της Ελιάς επειδή είναι η πρώτη
περιοχή της Ιαπωνίας όπου καλλιεργήθηκε επιτυχώς το ελαιόδενδρο, με μια μεγάλη παραγωγή λαδιού να λαμβάνει χώρα εκεί σήμερα. 

Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι άκρως μεσογειακές, με πολύ πράσινο και καθαρές παραλίες, επιγραφές στο λιμάνι στα Ελληνικά, ενώ ένας ανεμόμυλος, δώρο από το νησί της Μήλου, καλωσορίζει τον κόσμο σε αυτό το ελληνικό περιβάλλον. Στις 8 Οκτωβρίου του 1989 η Σοντοσίμα αδερφοποιήθηκε με το νησί της Μήλου, Ελλάς.


Μάλιστα, στο λιμάνι Tonosho ένα γλυπτό που αναπαριστά
κλαδί ελιάς
δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Choi Jeong, ο οποίος το ονόμασε "Gift of the Sun", "Δώρο του Ήλιου".

Στο Πάρκο της Ελιάς του νησιού βρίσκεται ένα άγαλμα της Θεάς Αθηνάς της οποίας το σύμβολο ήταν η Ελιά και ο "Ναός της Ελιάς", ένας σιντοϊστικός ναός που ανεγέρθηκε το 1973 και έχει την αρχιτεκτονική μορφή αρχαίου Ελληνικού ναού, με στυλοβάτη, δωρικούς κίονες, επιστύλιο με τρίγλυφα και μπρούτζινα ανάγλυφα στο αέτωμα. Κάθε χρόνο διεξάγεται εκεί ένα φεστιβάλ με ελληνικά θέματα. 




Το μουσείο της Ελιάς

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του νησιού είναι the Angel
Road, ο δρόμος των Αγγέλων,
ο οποίος είναι ένα γραφικό μονοπάτι με άμμο μήκους 500 μέτρων, που συνδέει τρία μικρά νησιά με το νησί Shodoshima. Εμφανίζεται μόνο δύο φορές την ημέρα όταν η παλίρροια είναι χαμηλή και οι επισκέπτες μπορούν να πάνε περπατώντας στα μικρά νησιά.

Το Shodoshima Great Kannon, Shōdoshima Daikannon, είναι ένα μεγάλο λευκό άγαλμα που απεικονίζει την Kannon, τη βουδιστική θεά του ελέους. Ολοκληρώθηκε το 1993 στην πλαγιά του βουνού με θέα στη δυτική πλευρά του νησιού Shodoshima, το άγαλμα ύψους 50 μέτρων στεγάζει έναν ναό.

Το Kasaane-iwa είναι δύο βράχοι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, στην κορυφή του βουνού και είναι το ιερό σώμα του ναού Koseizizuchi. Βρίσκεται στο δυτικότερο τμήμα του νησιού, είναι εξαιρετικά ισορροπημένοι και είναι ασαφές εάν πρόκειται για ανθρωπογενές ή φυσικό φαινόμενο.  

 MyPhotoPics