Το χρωματιστό φαράγγι, χερσόνησος του Σινά, Αίγυπτος

 Το Colored Canyon είναι ένα στενό φαράγγι που βρίσκεται κοντά στην πόλη Nuweiba, στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, που ονομάζεται έτσι λόγω του εκπληκτικού φάσματος χρωμάτων και ζωνών. Το φαράγγι σχηματίστηκε από υδάτινη διάβρωση πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν αυτή η περιοχή βυθίστηκε κάτω από τον ωκεανό. Έχει μήκος σχεδόν 800 μέτρα και πλαισιώνεται από τοίχους ύψους μέχρι και 40 μέτρων. 


Οι τοίχοι από ψαμμίτη και ασβεστόλιθο είναι χρωματισμένοι με
μια σειρά αποχρώσεων από σκούρο καφέ, κόκκινο έως κίτρινο του άχυρου, το οποίο εμφανίζεται λόγω της παρουσίας οξειδίων του μαγνησίου και του σιδήρου. 

Σε ορισμένα σημεία, ο βαθύς χρωματισμός των βράχων δίνει στα τοιχώματα του φαραγγιού μια πρισματική και μεταλλική λάμψη. Σε άλλα, η πέτρα είναι τόσο λεία που φαίνεται μαλακή και φουσκωτή.


Αυτό το μοτίβο, που βρίσκεται ψηλά σε έναν από τους απότομους τοίχους του στενού φαραγγιού, ονομάζεται "Μάτι του Αλλάχ".


Έχει πλάτος λίγο περισσότερο από ένα μέτρο σε ορισμένα σημεία και μερικές φορές μπλοκάρεται από πεσμένους ογκόλιθους στους οποίους πρέπει να σκαρφαλώσουν οι επισκέπτες για να προχωρήσουν. Είναι εύκολα προσβάσιμο και το μικρό του μήκος το κάνει ιδανικό για πεζοπορία.

    MyPhotoPics