VSOE, αδελφό τρένο του θρυλικού Orient Express

Αδελφό τρένο και το πιο κοντινό στο θρυλικό Orient Express, το Venice Simplon-Orient-Express, VSOE, είναι ένα από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο. Αποτελείται από 17 αυθεντικά και όμορφα ανακαινισμένα βαγόνια της δεκαετίας του 1920 και μεταφέρει τους επιβάτες πίσω στη Χρυσή Εποχή του Ταξιδιού, όταν τα πολυτελή ταξίδια με τρένο ήταν τα πιο δημοφιλή και προτιμητέα.

Είναι ό,τι πιο κοντινό για να ζήσει κάποιος την απόλυτη
πολυτέλεια ενός ταξιδιού με τρένο. Προσφέρει πληθώρα ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού ταξιδιού μια φορά το χρόνο από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη ακολουθώντας τη διάσημη διηπειρωτική διαδρομή που έκανε το αρχικό Orient Express.

Πρόκειται για μια επένδυση του James Sherwood από το Κεντάκι των ΗΠΑ, ο οποίος ψάχνοντας επί πέντε χρόνια, ανακάλυψε τα βαγόνια από το τρένο Orient-Express τα ανακαίνισε και φρόντισε να τα κάνει όπως ήταν, αυθεντικά. Στις 25 Μαΐου 1982, έγινε η πρώτη διαδρομή Λονδίνο-Βενετία. Σήμερα το τρένο έχει 17 βαγόνια, 280 άτομα προσωπικό, 42 υπαλλήλους.

Το εστιατόριο επιβλέπει σεφ. Στους τοίχους κυριαρχούν οι
ξύλινες μαρκετερί, ενώ βαριές βελούδινες κουρτίνες πέφτουν πλάι στα παράθυρα. Τα τραπέζια είναι στολισμένα με λινά τραπεζομάντιλα και φίνες πορσελάνες ενώ τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα υπενθυμίζουν στον ταξιδιώτη, ότι ζει τη μοναδική εμπειρία του Orient Express.


Οι τιμές βέβαια στο Venice Simplon-Orient-Express είναι υψηλές, καθώς η υπηρεσία δεν προορίζεται ως μια συνηθισμένη σιδηροδρομική υπηρεσία, αλλά ως μια εκδήλωση αναψυχής με ξενοδοχείο και  εστιατόριο πέντε αστέρων.

Το αυθεντικό Οριάν Εξπρές, η Ταχεία της Ανατολής, ήταν το
πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης
που έκανε τη διαδρομή από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες σύντομες στάσεις στο Στρασβούργο, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. 


Ταυτίστηκε με την ταξιδιωτική πολυτέλεια, άρχισε να λειτουργεί στις 5 Ιουνίου του 1883, το 1977 οι τακτικές υπηρεσίες του μειώθηκαν και αποσύρθηκε οριστικά στις 12 Δεκεμβρίου 2009.

MyPhotoPics