Gagliano Castelferrato, νήσος Σικελία, Ιταλία

Το Gagliano Castelferrato είναι μια κοινότητα στη Σικελία της Ιταλίας στην επαρχία Enna, με πληθυσμό 3.554  κατοίκους κατά την απογραφή του 2017. Αρχικά ονομαζόταν Galaria και ιδρύθηκε το 1900 π.Χ. από τον Morgete Siculo, τον βασιλιά της Σικάνης. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, το χωριό έγινε πολύ σημαντικό υπό την κυριαρχία των Ρωμαίων. 


Τα σημαντικότερα μνημεία του χωριού είναι η εκκλησία του San Cataldo, που χτίστηκε τα πρώτα χρόνια του 14ου αιώνα, είναι αφιερωμένη στον Πολιούχο του χωριού και έχει τρία κλίτη και ένα πολύτιμο γοτθικό κωδωνοστάσιο. 


Η εκκλησία της Santa Maria delle Grazie,
χτισμένη το 1575, εμφανίζει ένα υπέροχο μπαρόκ στιλ. Στον βωμό  της εκκλησίας βρίσκεται ένα χάλκινο ανάγλυφο, αδημοσίευτο έργο του καλλιτέχνη Dino Cunsolo.

 



Η Πλατεία Nino Grippaldi




Η Rocca,
 μια καταπράσινη περιοχή που περιλαμβάνει το Κάστρο Gagliano Castelferrato και το παλιό κέντρο της πόλης σε γοτθικό στυλ. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια εκπληκτική θέα στην κοιλάδα και την ακτογραμμή.

Το Κάστρο Gagliano Castelferrato, ένα μεγαλοπρεπές
ιστορικό κάστρο λαξευμένο μέσα σε βράχο, στη μέση μιας  κοιλάδας. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα. Βρίσκεται 651 μέτρα σε ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε στρατηγική θέση και η κορυφή του βράχου φτάνει τα 800 μέτρα σε υψόμετρο.




Ο πολιούχος της πόλης San Cataldo. 



MyPhotoPics