Sacromonte, η γειτονιά των τσιγγάνων, Γρανάδα, Ισπανία

Το Sacromonte, που μερικές φορές αποκαλείται και Sacramonte, είναι μια παραδοσιακή συνοικία τσιγγάνων στην ανατολική περιοχή της πόλης της Γρανάδας στην Ανδαλουσία της Ισπανίας. Βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου, στην κοιλάδα του Βαλπαραΐσο και καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Darro.

Παραδοσιακά, η συνοικία των τσιγγάνων , που
εγκαταστάθηκαν στη Γρανάδα μετά την χριστιανική κατάκτηση της πόλης το 1492, είναι μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, με υπόσκαφα σπίτια εγκατεστημένα σε ασβεστωμένες σπηλιές.

Υπάρχει και Μουσείο Σπηλαίων Sacromonte που βρίσκεται στην καρδιά της συνοικίας. Είναι ένα εθνογραφικό μουσείο που διατηρεί 11 σπήλαια τα οποία είναι αυθεντικά, έχουν αποκατασταθεί  όπως ήταν πριν από 100 χρόνια και εξηγούν την ιστορία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του Sacromonte, τσιγγάνων και το φυσικό περιβάλλον της κοιλάδας του ποταμού Darro.

Προσελκύει επισκέπτες για τις μουσικές και χορευτικές
παραστάσεις μετά τη δύση του ήλιου. Διάφοροι χώροι σε σπηλιές στις πλαγιές των λόφων φιλοξενούν εντυπωσιακές παραστάσεις φλαμένγκο ζάμπρα κατά μήκος του στενού δρόμου Camino de Sacromonte. 

   Ενοικιαζόμενα σπίτια - σπηλιές
   Εσωτερικοί χώροι
  Το μουσείο

  Μια οικογένεια τσιγγάνων στην πόρτα της σπηλιάς τους ... τότε ...
  Φλαμένγκο ζάμπρα
    MyPhotoPics