La Scarzuola, η "Ιδανική πόλη", Ιταλία

Στην μικρή πόλη Montegabbione στην επαρχία Terni, Ιταλία, βρίσκεται το  αρχιτεκτονικό συγκρότημα, La Scarzuola ή η "Ιδανική πόλη", του Tomaso Buzzi. Ένα υποβλητικό και μυστηριώδες μέρος που δημιούργησε ο γνωστός Μιλανέζος αρχιτέκτονας για να αναπαραστήσει το άπιαστο ονειρικό του όραμα, ένα έργο γεμάτο εσωτερικούς συμβολισμούς που αναπαράγει το τέλειο κατοικημένο κέντρο που πάντα ονειρευόταν. 

Η ιστορία λέει ότι ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης το 1282
εγκαταστάθηκε σε αυτό το μέρος κατά τη διάρκεια ενός από τα προσκυνήματά του, εβδομήντα χρόνια αργότερα χτίστηκε μια εκκλησία και ένα φραγκισκανικό μοναστήρι τα οποία εγκαταλείφθηκαν τον 19ο αιώνα. Το 1956 ο αρχιτέκτονας Tomaso Buzzi ανέλαβε την τοποθεσία και άρχισε να χτίζει την ιδανική του πόλη, χωρίς κανόνες, ξεπερνώντας την ιδέα της αρχιτεκτονικής των συγχρόνων του. 
Ο καλλιτέχνης σχεδίασε και έχτισε την ιδανική πόλη ως μια σπουδαία θεατρική σκηνογραφία, μια φανταστική διαδρομή που σχηματίζεται από υποβλητικές κατασκευές εμπειριών και εικόνων του παρελθόντος. Μια αληθινή μαγεία βουτηγμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό, ενωμένη και αναμεμειγμένη σε αρμονία με την αστρολογία, τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα.

Είναι γεμάτη σύμβολα, με ορατά ίχνη της Villa Adriana, των
ιαματικών λουτρών, της Villa d'Este στο Tivoli, της Ακρόπολης, Παρθενώνα, Κολοσσαίου, Πάνθεον, Πυραμίδας, Πύργου των Ανέμων, Ναού Βέστα, Πύργου του ρολογιού της Μάντοβα,  πάρκου Bomarzo, του Πήγασου, 


ένα τεράστιο Τρίτο Μάτι, την Συνειδητή Συνείδηση, τον Πύργο του Χρόνου, τον Φύλακα Άγγελο, την Σκάλα της Ζωής, την Πόρτα της Αγάπης κ.ά.  
 


Ο Tomaso Buzzi απεβίωσε το 1981, αφήνοντας το έργο του
ημιτελές, το οποίο στη συνέχεια ολοκλήρωσε ο ανιψιός του Marco Solari, χάρη στη βοήθεια κάποιων σκίτσων που άφησε ο Buzzi, ο οποίος τώρα είναι ιδιοκτήτης, επιμελητής και φροντιστής του πάρκου.



Το έργο του Tomaso Buzzi,  La Scarzuola, είναι το σκηνικό  στην διαφημιστική καμπάνια της Gucci για το νέο της άρωμα το 2020.

Μπουφές σχεδιασμένος από τον Tomaso Buzzi,  με δομή καρυδιάς, μπρούτζινες λεπτομέρειες και τοπ με ένθετο από σκληρό λίθο. Από πάνω σκληρυμένο και κομμένο κρύσταλλο. Κατασκευάστηκε για την Villa Vittoria του κόμη Alessandro Contini Bonacossi, από τον επιπλοποιό Magnoni, Ιταλία, το 1931. 
    MyPhotoPics