Isle of Pines, Νήσος των Πεύκων, Νέα Καληδονία

Το Isle of Pines, η Νήσος των Πεύκων, είναι μια κοινότητα στη Νότια Επαρχία της Νέας Καληδονίας, ένα υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αποκαλείται l'île la plus proche du paradis, "το πλησιέστερο νησί στον Παράδεισο". Bρίσκεται νοτιοανατολικά του Grande Terre, του κύριου νησιού της Νέας Καληδονίας, απέχει 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Nouméa και περιβάλλεται από τον Κοραλλιογενή Ύφαλο της Νέας Καληδονίας. Υπάρχει ένα αεροδρόμιο. 

Οι κάτοικοι του νησιού είναι κυρίως γηγενείς Μελανήσιοι και ο  πληθυσμός τους είναι περίπου 2.000. Έχει πλούσιο ζωικό βασίλειο και φιλοξενεί ασυνήθιστα πλάσματα όπως το λοφιοφόρο gecko Correlophus ciliatus και 



το μεγαλύτερο gecko στον κόσμο Rhacodactylus leachianus, κοινώς γνωστό ως γιγαντιαίο σαμιαμίδι της Νέας Καληδονίας.



Η κορυφή Nga είναι το υψηλότερο σημείο του νησιού, σε υψόμετρο 262 μέτρων, 860 πόδια. 

 




Κάποια από τα αξιοθέατα του Isle of Pines είναι:


Στην ανατολική ακτή του υπάρχουν βατά μονοπάτια μέσα σε δάσος με αρoκάριες που οδηγούν στον κόλπο Bay, όπου βρίσκεται η "Piscine Naturelle", μια φυσική πισίνα που μπορείτε να κολυμπήσετε και να την εξερευνήσετε με μάσκα, πτερύγια και αναπνευστήρα.


Στην νοτιοδυτική ακτή του, οι κόλποι Kuto και Kanumera,
προσφέρουν όμορφες παραλίες με λεπτή λευκή άμμο και κοραλλιογενείς υφάλους για κολύμπι με μάσκα, πτερύγια και αναπνευστήρα.



Στην βόρεια ακτή του βρίσκεται ο κόλπος Crabes ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα ψιλή άμμο, ενώ μαγκρόβια δέντρα και φοίνικες φτάνουν μέχρι την ακτή.

Το Upi Bay είναι ένα βαθύ φιόρδ με κρυστάλλινα νερά, που περιβάλλεται από μια όμορφη παραλία με λευκή άμμο και το δάσος με τις αρoκάριες. Μπορείτε να φτάσετε μόνο μέσω ενός μεγάλου μονοπατιού μέσα στο δάσος ή με βάρκα.



Το Grotte de la Reine Hortense είναι μια μεγάλη σπηλιά από ασβεστολιθικό βράχο, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, στη μέση ενός δάσους από τροπικά δέντρα και φυτά.


Η κύρια πόλη του είναι το Vao με έναν μεγάλο καθεδρικό ναό που χτίστηκε το 1960 από μια αποικία ποινικών και είναι το διοικητικό κέντρο της κοινότητας L'Île-des-Pins.

    MyPhotoPics