Το πράσινο ξέφωτο με την "παραλία", Ισπανία

Η παραλία Gulpiyuri είναι ένας μικρός κόλπος σε σχήμα κοχυλιού που βρίσκεται κοντά στο Llanes, Asturias, Βόρεια Ισπανία. Δεν είναι ορατή από την ακτή, είναι προσεκτικά κρυμμένη στη μέση ενός καταπράσινου ξέφωτου που βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από την Κανταβρική Θάλασσα. Έχει μήκος περίπου 45 μέτρα και, παρόλο που είναι αρκετά μικρή είναι γνωστή για την όμορφη χρυσή άμμο και την ηρεμία της.

Άρχισε να σχηματίζεται κατά την Εποχή των Παγετώνων με την
θάλασσα να ανοίγει σιγά σιγά τον δρόμο της μέσα από τις σπηλιές και τους βράχους κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Μέσα από ένα περίπλοκο σύστημα υπόγειων διαδρόμων, το αλμυρό νερό ξεχύθηκε και δημιούργησε το πράσινο ξέφωτο με την "παραλία". 


Τα νερά που προέρχονται από τον κοντινό Βισκαϊκό Κόλπο, ρέουν συνεχώς, δημιουργώντας κύματα τα οποία κρατούν ζωντανό και καθαρό αυτόν τον μικρό παράδεισο.

Είναι αρκετά καλά κρυμμένη και δύσκολα προσβάσιμη αλλά παρ΄ όλα αυτά, το καλοκαίρι παρατηρείται μεγάλη εισροή τουριστών στην περιοχή. Η ομορφιά και η μοναδικότητα της παραλίας Gulpiyuri είναι αδιαμφισβήτητη και θεωρείται πλέον φυσικό μνημείο, ως φαινόμενο της Μητέρας Φύσης.

 MyPhotoPics