Jigoku, Λίμνη του ... αίματος, Ιαπωνία

Η πόλη Beppu στον νομό Oita, νήσος Kyushu,  Ιαπωνία, φιλοξενεί πολλά jigoku, θερμές πηγές, από τα οποία το πιο δημοφιλές είναι το Blood Pond Jigoku. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το συγκεκριμένο "τζιγκόκου" έχει κόκκινο χρώμα, κάνοντάς το να μοιάζει με μια λίμνη  αίματος που βράζει, καθώς κάνει φυσαλίδες και αχνίζει.  Είναι η παλαιότερη στην Ιαπωνία και λέγεται ότι υπάρχει για πάνω από 1.300 χρόνια.

Μια φυσική χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα σε περιβάλλον
υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης βαθιά υπόγεια, γεγονός που προκαλεί την ανάμειξη οξειδίου του σιδήρου και οξειδίου του μαγνησίου. Αυτή η ανάμιξη σχηματίζει την κόκκινη, καυτή λάσπη που καθώς πιέζεται, έρχεται στην επιφάνεια και κοκκινίζει ολόκληρη την λίμνη.

Ακόμα και σήμερα, περίπου 1.800 χιλιοστόλιτρα ζεστού νερού αναβλύζουν καθημερινά από τη λίμνη και ο ατμός που προκύπτει ανεβαίνει σταθερά όλο το χρόνο. Το Blood Pond Jigoku είναι επίσης μοναδικό στο ότι είναι μεγαλύτερο από τα άλλα jigoku, καλύπτει έκταση περίπου 1.300 τετραγωνικών μέτρων και έχει βάθος μεγαλύτερο από 30 μέτρα.

Έχει θερμοκρασία 78 βαθμούς Κελσίου και λέγεται ότι η λίμνη
χρησιμοποιήθηκε ως χώρος βασανιστηρίων περίπου το 700 μ.Χ. Τα άτομα που υποβάλλονταν σε αυτό το βασανιστήριο λέγεται ότι υφίσταντο βασανιστικές ώρες φοβερού σωματικού πόνου καθώς έβραζαν μέχρι θανάτου.


Όταν φτάσετε στο Blood Pond Jigoku, θα βρείτε παντού διακοσμητικούς δαίμονες όπως αυτόν, που προσθέτουν στην αίσθηση  "κόλασης" αυτού του μοναδικού τόπου.



Στους χώρους των επισκεπτών, υπάρχουν ακόμη και ... αγάλματα δαιμόνων! 

Από την λάσπη της λίμνης φτιάχνουν μια φυσική αλοιφή, την Chinoike, η οποία χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία πληγών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το θειικό μαγνήσιο που περιέχει λέγεται ότι είναι καλό για χρόνιες δερματικές παθήσεις.  
   Η πόλη Beppu με τις πολλές ιαματικές πηγές γύρω της!
   
 MyPhotoPics