Το σπίτι του Κλωντ Μονέ, Giverny, Γαλλία

Το  ίδρυμα Claude Monet που διοικείται από τη διάσημη Académie des Beaux Arts, Ακαδημία Καλών Τεχνών, φροντίζει να συντηρεί το σπίτι του Monet. Ένα οίκημα του 19ου αιώνα, μόλις 75 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, στο ήσυχο Giverny, όπου   δημιούργησε πολλά από τα διάσημα έργα του. Αρχικά νοίκιαζε το σπίτι για τα πρώτα 7 χρόνια και τελικά το αγόρασε το 1890. Έζησε εκεί με τη δεύτερη σύζυγό του Alice και τα παιδιά τους έως τον θάνατό του, στις 5 Δεκεμβρίου του 1926.

Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του σπιτιού,
αντανακλούσε την αγάπη του για το χρώμα, από το βάψιμο των τοίχων μέχρι τα λουλούδια στους κήπους. Επέκτεινε το φυσικό τοπίο έξω από το σπίτι, αγοράζοντας ένα επιπλέον κομμάτι γης που το γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια. 

Ο κήπος αυτός περιλαμβάνει και μια γραφική γέφυρα πάνω από μια λιτή λίμνη που την έχουμε θαυμάσει στον πίνακά του, Jardin d'Eau.  Επίσης εκεί, ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης του Ιμπρεσιονισμού, ο Claude Monet, συνέλαβε την ιδέα για το πιο γνωστό του έργο: τα νούφαρα στην λίμνη. 


Εδώ και πολλά χρόνια το σπίτι λειτουργούσε ως μουσείο. Τώρα, όποιος επιθυμεί, έχει την δυνατότητα να διανυκτερεύσει εκεί έναντι 271 δολαρίων την βραδυά και μπορεί να στεγάσει μέχρι 8 άτομα.

 Η μεγάλη κουζίνα, με τα μπλε-λευκά πλακάκια από τη         Rouen, σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις ανάγκες της     δεκαμελούς οικογένειας του ζωγράφου.

  Δεξιά ο «νερόκηπος» στο σπίτι του Monet, αριστερά το      έργο «Νούφαρα και γιαπωνέζικη γέφυρα» (1899)

   Γυναίκα και παιδί
  MyPhotoPics