Νησί Shelter, λίμνη Flathead, Μοντάνα, ΗΠΑ

Κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, δίπλα στον εθνικό δρυμό, της πολιτείας της Montana, βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη των ΗΠΑ με γλυκό νερό, η περίφημη Flathead Lake που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες κατασκηνωτές και φίλους του ψαρέματος, είναι ο παράδεισος της πέστροφας, της πέρκας, του χελιού και φυσικά του σολομού. Έχει μήκος 45 χλμ., πλάτος 24 χλμ. και ακτογραμμή 300 περίπου χλμ., γεμάτη από αιωνόβια δέντρα αλλά και αγριοκερασιές. 
Εκεί, μεταξύ των 14 μικρών νησιών της λίμνης, που μοιάζουν
πραγματικά σαν ζωγραφιές μέσα στο νερό, είναι το ιδιωτικό νησί Shelter, ένας μικρός κατάφυτος παράδεισος 90 περίπου στρεμμάτων στον οποίο είναι κτισμένη μία από τις πιο εντυπωσιακές επαύλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτηριακό συγκρότημα που μοιάζει περισσότερο με κάστρο, για το οποίο χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, η κατασκευή ξεκίνησε το 2001, ώστε ο δημιουργός της και πρώην ιδιοκτήτης της, ο εκατομμυριούχος μεσίτης Donald Abbey, να το κατασκευάσει.


Είχε προσλάβει περισσότερους από 250 εργαζομένους που
δούλευαν νύχτα-μέρα, κάτω από αρκετά δύσκολες καιρικές συνθήκες, τον χειμώνα  στην περιοχή, πέφτει αρκετά μέτρα χιόνι. Από το 2018, το νησί και η έπαυλή του έχουν νέο ιδιοκτήτη.


Η συνολικά 2.700 τετραγωνικών μέτρων έπαυλη, αποτελείται ουσιαστικά από δύο κτίσματα. Το κυρίως, που είναι πραγματικό μέγαρο, 2.000 τετραγωνικά, έχει τρία επίπεδα, που επικοινωνούν όλα μεταξύ τους με ασανσέρ, έχει πέντε κρεβατοκάμαρες και οκτώ άρτια εξοπλισμένα μπάνια. 

Χτισμένο στο ίδιο αρχιτεκτονικό στυλ με το κυρίως είναι το
δεύτερο κτίσμα, 500 τετραγωνικών, σε μικρή απόσταση από το πρώτο που
 έχει άλλες δύο κρεβατοκάμαρες και τέσσερα επιπλέον μπάνια και χρησιμεύει για τη φύλαξη των σκαφών με έξη αποβάθρες.


Επιπλέον, το κτήμα, έχει ακόμα δύο βοηθητικούς χώρους, 100 περίπου τετραγωνικών ο κάθε ένας, που χρησίμευαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ως χώροι αναψυχής,
 ένα μονοπάτι για πεζοπορία εξοπλισμένο με περίπτερα, και πολλές άλλες ανέσεις.  


Υπάρχει ένα κελάρι κρασιών, μια τεράστια βιβλιοθήκη, ειδικός χώρος καθαρισμού των ψαριών, κλειστός, υπόγειος χώρος σκοποβολής, 




ένα από τα τζάκια στο οποίο μπορεί να χωρέσει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού 



και 
επένδυση στα  μπάνια από τα περίφημα μάρμαρα Carrara που ταξίδευσαν από την άλλη πλευρά της Αμερικής μόνο για την έπαυλη. 



Και μια γεύση από το εσωτερικό της έπαυλης!

    MyPhotoPics