"Ζωγραφική" με υλικά από την φύση

Ο φυσικός κόσμος έχει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τέχνη. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε. Η καλλιτέχνης Hannah Bullen-Ryner υπογραμμίζει πώς, με την σωστή ματιά και την έντονη προσοχή στη λεπτομέρεια, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικά πορτρέτα των φτερωτών φίλων μας. Μετατρέπει κλαδιά, φύλλα, πέταλα λουλουδιών και φρούτα σε μικροσκοπικά πουλιά που έχουν μια φευγαλέα ύπαρξη στο έδαφος ως χερσαία τέχνη.    


Το έργο της Bullen δίνει την αίσθηση ζωγραφικής, καθώς κάθε μικροσκοπικό στοιχείο είναι  τοποθετημένο σαν πινελιά. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πρακτική ως ζωγράφος και φωτογράφος. 


Καθένα από τα κομμάτια της περιλαμβάνει υλικά τοπικής προέλευσης και φαγώσιμα υλικά. Τίποτα δεν είναι κολλημένο ή προσδεμένο, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά της μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά προτού αρχίσουν να πετάνε τα κομμάτια με το αεράκι. Λέει λοιπόν ότι: «Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά γιατί δεν κάνω κάτι πιο μόνιμο ή λένε ότι είναι κρίμα που είναι προσωρινό».  

Απαντάει ότι, η εφήμερη φύση αυτού που κάνει είναι σαν θεραπεία για την ψυχή της. Παίρνει όλες τις ανησυχίες της, τους φόβους της, όλο το χάος από τον εγκέφαλό της και το μετατρέπει σε κάτι όμορφο για να τιμήσει την Μητέρα Φύση. Παίρνω μερικές φωτογραφίες αυτών που δημιουργώ και μετά περπατώ ή κάνω ποδήλατο, αφήνοντάς τα πίσω και νιώθω πιο ήρεμη και πιο ανάλαφρη. 




     MyPhotoPics