Κάστρο Inveraray, Σκωτία

Το Κάστρο Inveraray είναι μια εξοχική κατοικία κοντά στο Inveraray στην κομητεία Argyll, στη δυτική Σκωτία, στην ακτή του Loch Fyne και ένα από τα πρώτα
παραδείγματα Γοτθικής αρχιτεκτονικής αναβίωσης. Ήταν η έδρα των Δουκών του Argyll, αρχηγών της Κλάν Κάμπελ, από τον 18ο αιώνα.
Αυτό το κάστρο αντικατέστησε ένα άλλο του 15ου αιώνα. Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν το 1743 και ο θεμέλιος λίθος τέθηκε τον Οκτώβριο του 1746. Αρχικά, όλες οι στέγες ήταν επίπεδες και στριμωγμένες. Αργότερα, προστέθηκε ένας τρίτος όροφος με σκεπαστή οροφή και παράθυρα με φεγγίτες και στις τέσσερις πτέρυγες και απότομες κωνικές στέγες προστέθηκαν στην κορυφή των τεσσάρων στρογγυλών πύργων. 
Οι σχεδιαστές που εργάστηκαν στο σπίτι ήταν ο William Adam και ο Roger Morris. Το εσωτερικό περιλαμβάνει έναν αριθμό νεοκλασικών δωματίων που δημιουργήθηκαν για τον 5ο Δούκα από τον αρχιτέκτονα Robert Mylne. Αυτά τα δωμάτια είναι ανοιχτά για το κοινό.
Σήμερα, ο 13ος Δούκας και η οικογένειά του ζουν σε ιδιωτικά διαμερίσματα που καταλαμβάνουν δύο ορόφους και βρίσκονται ανάμεσα σε δύο από τους τέσσερις στρογγυλεμένους κυκλικούς πύργους. Οι πρόσφατες ανακαινίσεις περιελάμβαναν την εγκατάσταση της πρώτης κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού, που τροφοδοτείται από την καύση τσιπς από τις δασικές εκμεταλλεύσεις της οικογένειας.
Το Inveraray Castle είναι ένα διατηρητέο κτίριο της κατηγορίας Α. Περιβάλλεται από έναν κήπο 16 στρεμμάτων και ένα κτήμα 60.000 στρεμμάτων. Εκτός από την υποδοχή των επισκεπτών στο κάστρο, οι δραστηριότητες του κτήματος περιλαμβάνουν εμπορική δασοκομία, εκμισθωτή γεωργία, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια και κυνήγι ελαφιών.
   Η είσοδος
   Το χoλ
  Το σαλόνι με το πιάνο
   Σαλόνι
   Κουζίνα
    MyPhotoPics