Bethesda Terrace, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το Bethesda Terrace είναι ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα με θέα τη νότια όχθη της λίμνης του Central Park της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Σχεδιάστηκε από τον Calvert Vaux,
Βρετανοαμερικανός αρχιτέκτονας και σχεδιαστής τοπίου, 1824 - 1895 και η διακόσμηση δημιουργήθηκε από τον Jacob Wrey Mould, Βρετανός αρχιτέκτονας, 1825 - 1886. Έχει δύο επίπεδα τα οποία ενώνονται με δύο μεγάλες σκάλες και ένα μικρότερο που περνά κάτω από το Terrace Drive. 


Περίπλοκα γλυπτά στις ράμπες, στα κιγκλιδώματα και τις προβλήτες του Terrace, επικεντρώνονται σε θέματα της φύσης, της τέχνης, της επιστήμης και της αγάπης. 





Όμως, πολλές από τις πιο εντυπωσιακές τεχνικές του βρίσκονται από κάτω, στο Arcade, όπου θα βρείτε την περίπλοκη οροφή πλακιδίων Minton. 




Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1860, διαθέτει 49 πάνελ και σχεδόν 16.000 περίτεχνα διακοσμητικά πλακάκια, χειροποίητα από τη διάσημη αγγλική εταιρεία Minton and Company.

Η τοιχοποιία ολοκληρώθηκε το 1864 εκτός από μικρές λεπτομέρειες. Το ανώτερο επίπεδο της Ταράτσας χτίστηκε ως επί το πλείστον το 1867. Για κάποια χρόνια είχε εγκαταλειφθεί όμως το 1982 αποκαταστάθηκε. 
Οι πέτρες του αποσυναρμολογήθηκαν, καθαρίστηκαν, οι φθαρμένες επιφάνειες αφαιρέθηκαν, αποκαταστάθηκαν, επιδιορθώθηκαν και επανατοποθετήθηκαν. Μια ομάδα επτά τεχνικών συντήρησης καθάρισε και επισκεύασε περισσότερα από 14.000 αυθεντικά πλακίδια με το χέρι. 




Ανεβαίνοντας από το Bethesda Terrace βρίσκεται το σιντριβάνι Bethesda, με το διάσημο άγαλμα Angel of the Waters στην κορυφή. 



Το άγαλμα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, το οποίο περιγράφει έναν άγγελο που ευλογεί τη λίμνη της Bethesda και του δίνει θεραπευτικές δυνάμεις. Το σιντριβάνι τιμά το σύστημα νερού Croton, το οποίο έφερε για πρώτη φορά γλυκό νερό στη Νέα Υόρκη το 1842. 
Ο άγγελος φέρνει ένα κρίνο στο αριστερό του χέρι, ένα σύμβολο της καθαρότητας του νερού, πολύ σημαντικό για μια πόλη που είχε προηγουμένως υποφέρει από μια καταστροφική επιδημία  χολέρας πριν από την καθιέρωση του συστήματος. Δημιουργήθηκε από την Emma Stebbins το 1860 και σηματοδότησε την πρώτη φορά που μια γυναίκα ανέλαβε δημόσιο έργο τέχνης στη Νέα Υόρκη.
   MyPhotoPics