Η Παναγία των Πάγων, Ανταρκτική

Η Παναγία των Πάγων, la Capilla de Nuestra Señora de las Nieves, η εκκλησία στο νοτιότερο σημείο του κόσμου, στηνΑνταρκτική, είναι μια
από τις οκτώ εκκλησίες που βρίσκονται στην Ανταρκτική. Η συγκεκριμένη καθολική εκκλησία, είναι ο ναός που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του κόσμου στη βάση Belgrano II της Αργεντινής και λειτουργεί από το 1955.
Είναι σκαμμένη μέσα στον πάγο εδώ που η θερμοκρασία είναι γύρω στους -50 βαθμούς και βρίσκεται 1300 χλμ. από τον Νότιο Πόλο. Χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρούνται "πολικές αύρες". Στον περίβολο του παρεκκλησίου κάτω από τον πάγο, χτίστηκε ένα σύστημα σηράγγων και διαδρόμων που χρησιμεύει για την αποθήκευση τροφίμων, συνεδριακών χώρων και άλλων δραστηριοτήτων.
Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης στην οποία βρίσκεται ο γεωγραφικός Νότιος Πόλος και σημειώνει θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Έχει μια μέση θερμοκρασία από -20 έως 0 Cº, αν και καταγράφηκαν θερμοκρασίες -89,5 Cº και άνεμοι 320 χιλιομέτρων την ώρα. Λόγω των πολικών θερμοκρασιών  επικρατεί πλήρης απουσία βλάστησης και το απέραντο λευκό κυριαρχεί. 
    MyPhotoPics