Το νησί Jekyll, Γεωργία, ΗΠΑ

Το νησί Jekyll  είναι ένα νησί στο φράγμα των ακτών της Γεωργίας, στη μέση μεταξύ Τζάκσονβιλ, Φλόριντα και Σαβάννα της Γεωργίας, ΗΠΑ. Είναι προσβάσιμο και
με αυτοκίνητο και προσφέρει μια ποικιλία ανέσεων, όπως 16 χλμ. παραλίες, τέσσερα γήπεδα γκολφ, μια ιστορική περιοχή  250 στρεμμάτων και μια σειρά επιλογών διαμονής, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εξοχικών σπιτιών και χώρους κατασκήνωσης.
Ανήκει στην πολιτεία της Γεωργίας και διοικείται από ένα  αυτοδιοικούμενο σώμα, την Αρχή Κρατικού Πάρκου Island Jekyll και έχει αναπτυχθεί μόνο στο 35% της διαθέσιμης γης. Αυτό εξυπηρετεί στη διατήρηση και προστασία του νησιωτικού οικοσυστήματος και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική διαφυγή από τα θορυβώδη πλήθη άλλων παραλιακών θέρετρων.
Το νησί αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου με εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης. Το 1947 η πολιτεία της Γεωργίας απέκτησε όλη την ιδιοκτησία, εξαγοράζοντας την γη από αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής, για ασφάλεια και συντήρηση.

Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια κτίρια τα οποία είναι κατασκευασμένα από "tabby", ένα παραθαλάσσιο οικοδομικό υλικό φτιαγμένο από θρυμματισμένα κοχύλια στρειδιών. (Σπίτι χτισμένο το 1742).







Εδώ βρίσκεται  το κέντρο θαλάσσιων χελωνών της Γεωργίας 










Το Summer Waves Water Park, (το Υδάτινο πάρκο) 








Το Faith Chapel  ένα ιστορικό παρεκκλήσι που χτίστηκε το 1904.









Είναι επίσης γεμάτο άγρια ​​φύση, αποτελούμενη από πολλά διαφορετικά θηλαστικά, ερπετά και πουλιά που ζουν και εκτρέφονται στα έλη του νησιού.








Αυτοί οι δύο εικονικοί πύργοι κοσμούν την είσοδο στην πόλη του νησιού, είναι Ισπανικής αρχιτεκτoνικής, του 1958.






Το μουσείο του νησιού
Ιστορική περιοχή του νησιού Jekyll
    MyPhotoPics