Ο Ορθόδοξος ναός του Heddal, Νορβηγία

Ο Ορθόδοξος ναός του Heddal, βρίσκεται στην πόλη Heddal, στον νομό Notodden της Νορβηγίας, είναι τρίκλιτος ναός και είναι ο μεγαλύτερος στην Νορβηγία. Ορισμένοι τον αποκαλούν "γοτθικό καθεδρικό ξύλινο ναό". Χτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χρησιμοποιείται για βαφτίσεις και γάμους.


Έχει μήκος 25 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα, με τρεις πυργίσκους ύψους 29 μέτρων. Είναι κατασκευασμένος από ξύλα πεύκου, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το έτος 1000.







Εντός του ναού υπάρχουν καυστήρες θυμιάματος από τον μεσαίωνα και η Αγία Τράπεζα χρονολογείται από το 1667. 



Οι τοίχοι του ναού είναι ζωγραφισμένοι με λουλουδάτη διακόσμηση του 17ου αιώνα. Απόστολοι σε πλήρη εικόνα κοσμούν το Ιερό. Το καμπαναριό προστέθηκε το 1850.




Μετά την μεταρρύθμιση, η εκκλησία ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και έγινε αποκατάσταση το 1849-1851. Ωστόσο, επειδή οι συντηρητές δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, μια ακόμη αποκατάσταση ήταν απαραίτητη τη δεκαετία του 1950. 


Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την  μετά την Λουθηρανική Μεταρρύθμιση περίοδο, το 1536-1537 και είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της αποκατάστασης που έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1950.
  Πίνακας του Johannes Flintoe, έτος 1828.
   MyPhotoPics