Piazza della Signoria, Φλωρεντία, Ιταλία

H Piazza della Signoria, Πιάτσα ντέλλα Σινιορία, είναι μια πλατεία σε σχήμα L στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας, Ιταλία. Είναι το κύριο σημείο
της προέλευσης και της ιστορίας της Φλωρεντινής Δημοκρατίας και εξακολουθεί να διατηρεί τη φήμη της ως πολιτικό επίκεντρο της πόλης. Είναι ο τόπος συνάντησης των Φλωρεντινών καθώς και των τουριστών  και είναι συνδεδεμένη με: 


το εντυπωσιακό Palazzo Vecchio, κτίριο ρωμαϊκού ρυθμού του 14ου αιώνα, που εξακολουθεί να ξεχωρίζει με τον πύργο του. Το Παλαιό Παλάτι (Palazzo Vecchio),  είναι το δημαρχείο της Φλωρεντίας.






Οροφή του Palazzo Vecchio







το Loggia della Signoria, χτίστηκε μεταξύ 1376 και 1382, ένα κτίριο που αποτελείται από πλατιές καμάρες ανοιχτές στο δρόμο, οι οποίες στηρίζονται σε συστάδες με Κορινθιακά Κιονόκρανα.  
την Πινακοθήκη Uffizi, χτίστηκε μεταξύ 1560 και 1581, ένα μουσείο τέχνης από τα σημαντικότερα ιταλικά μουσεία και το πιο επισκέψιμο, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά στον κόσμο και κατέχει μια συλλογή ανεκτίμητων έργων, ιδιαίτερα από την περίοδο της Ιταλικής Αναγέννησης, από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα.




Πινακοθήκη Uffizi, εσωτερικός χώρος 







το κτήριο Tribunale della Mercanzia (1359) ήταν η έδρα του Εμπορικού Δικαστηρίου στη Φλωρεντία. Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το κτίριο στεγάζει το Μουσείο Gucci, που άνοιξε με την ευκαιρία της 90ής επετείου της μάρκας Florentine Gucci. 


Υπάρχουν επίσης διάφορα επιβλητικά αγάλματα που περιβάλλουν την πλατεία, όπως:


Το αντίγραφο του Δαυίδ, γλυπτό
του Michelangelο στην είσοδο του Palazzo Vecchio. Το πρωτότυπο στεγάζεται στο Galleria dell'Accademia, δίπλα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.





Το μνημείο του Cosimo I, γλυπτό του Giambologna (1594)










Το συντριβάνι του Ποσειδώνα, του Bartolomeo Ammannati (1575)

Il Marzocco, το λιοντάρι,  ο θυρεός, σύμβολο της Φλωρεντίας, ήταν το πρώτο κομμάτι της δημόσιας κοσμικής γλυπτικής που ανέθεσε η Δημοκρατία της Φλωρεντίας στα τέλη του 14ου αιώνα.Το πιο γνωστό αντίγραφο είναι του Donatello, που έγινε το 1812 αλλά το 1885 μεταφέρθηκε στο Bargello και αντικαταστάθηκε με ένα αντίγραφο του Florentine Lily, αυτό που βλέπουμε σήμερα.




Judith και Holofernes, του Donatello (αντίγραφο).  Απεικονίζει τη δολοφονία του Ασσύριου στρατηγού Holofernes από την Judith. Το αυθεντικό βρίσκεται  στην αίθουσα των κρίνων (Sala dei Gigli), στο Palazzo Vecchio. 





Ο Ηρακλής και ο Κάκος, στα δεξιά της εισόδου του Palazzo Vecchio, του Bandinelli (1533) 



Η αρπαγή των Σαβίνων γυναικών, στην Loggia dei Lanzi, του  Giambologna.  Έχει ύψος 4,10 μέτρα και αναπαριστά έναν νεαρό άνδρα ο οποίος κρατάει πάνω από το κεφάλι του ένα κορίτσι, ενώ ανάμεσα στα πόδια του, βρίσκεται ένας απελπισμένος γέρος. Για το λόγο αυτό το άγαλμα είναι επίσης γνωστό και ως "οι τρεις ηλικίες του ανθρώπου".







Ο Περσέας με το κεφάλι της Μέδουσας, στη Loggia dei Lanzi, του Benvenuto Cellini(1554)










Τα λιοντάρια Medici, από τους Fancelli και Vacca (1598)
  Πίνακας του Giuseppe Zocchi (1711 -1767)
    MyPhotoPics