Toro Muerto, αρχαία πετρογλυφικά, Castilla, Περού

Το Toro Muerto (αγγλικά Dead Bull) είναι μια περιοχή με αρχαία πετρογλυφικά χαραγμένα σε ηφαιστειακούς ογκόλιθους, στο μεγάλο οροπέδιο της ερήμου στο Περού,
που βρέθηκαν στην επαρχία  στην περιοχή Arequipa. Χρονολογούνται από την εποχή των Wari των οποίων ο πολιτισμός  άνθισε γύρω στο 600 μ.Χ. στα κεντρικά υψίπεδα του Περού και διήρκεσε για περίπου 500 χρόνια, έως το 1100 μ.Χ. 

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει περίπου 5000 μυστηριώδη πετρογλυφικά που απεικονίζουν βοσκούς, κυνηγούς, ζωόμορφα σχήματα, τζάγκουαρ, κόνδορες, καμήλες, και ψάρια. 




Απεικονίζουν επίσης ηλιοτρόπια, δέντρα χωρίς κλαδιά, γεωμετρικά σύμβολα, ζιγκ-ζαγκ, ρόμβους και κάποιες επιγραφές με παράξενα γραπτά, σε μία έκταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων.



Υπάρχουν επίσης χαραγμένα μυστηριώδη ανθρωποειδή όντα. Πολλοί συμφωνούν ότι αυτά δεν είναι συνηθισμένα όντα και δεν μοιάζουν με τους ανθρώπους. 


Τα όντα που απεικονίζονται ήταν σκαλισμένα με μια σειρά από παράξενα χαρακτηριστικά, όπως κεραίες πάνω από τα κεφάλια τους. Για πολλούς, είναι η απόδειξη ότι αρχαίοι αστροναύτες επισκέφθηκαν την περιοχή στο μακρινό παρελθόν.
    MyPhotoPics