Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Η γέφυρα Golden Gate είναι μια κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται από τη Χρυσή Πύλη, το άνοιγμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στον Ειρηνικό Ωκεανό, της Καλιφόρνιας για να συνδέσει το Σαν
Φρανσίσκο με την κομητεία Marin στο βορρά. Με την ολοκλήρωσή της το 1937, ήταν η ψηλότερη και μακρύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Αν και άλλες γέφυρες την έχουν ξεπεράσει από τότε σε μέγεθος, παραμένει ασύγκριτη σε μεγαλοπρέπεια και λέγεται ότι είναι η πιο φωτογραφημένη γέφυρα στον κόσμο.
Έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα, κυρίως στα ανοίγματά της, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη Γέφυρα Βερρατσάνο Νάροους στη Νέα Υόρκη. 
Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών. Αν και άλλες γέφυρες την έχουν ξεπεράσει από τότε σε μέγεθος, παραμένει ασύγκριτη σε μεγαλοπρέπεια και λέγεται ότι είναι η πιο φωτογραφημένη γέφυρα στον κόσμο.

Η κατασκευή της υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα μηχανικού Joseph B. Strauss, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1933 και περιλάμβανε πολλές προκλήσεις. Το στενό έχει ταχείες παλίρροιες, συχνές καταιγίδες και ομίχλες που δυσκόλευαν την κατασκευή. 
Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας ομίχλης στις 14 Αυγούστου 1933, ένα πλοίο φορτίου συγκρούστηκε με το κιβώτιο πρόσβασης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι εργαζόμενοι έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανατίναξης πετρωμάτων στα βαθιά νερά για να χτίσουν αντισεισμικά θεμέλια.
Η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στις 27 Μαΐου 1937, αρκετά πριν από το χρονοδιάγραμμα. Το κύριο άνοιγμα, μήκους 2.700 μέτρων και πλάτους 27,4 μέτρων αναρτάται από δύο καλώδια που κρέμονται από πύργους ύψους 227 μέτρων. Στο μέσο της διαδρομής έχει ύψος 81 μέτρα πάνω από το νερό.
    MyPhotoPics