Isola della Gaiola, το "καταραμένο" νησί, Ιταλία

Η Isola della Gaiola είναι ένα μικρό αλλά όμορφο νησί έξω από τον κόλπο της Νάπολης, Ιταλία. Υπάρχει μια ιδιωτική βίλα από την οποία μπορείτε να απολαύσετε την
πανοραμική θέα. Ωστόσο, το νησί παραμένει εγκαταλελειμμένο πλέον και πολλοί ντόπιοι αρνούνται να το πλησιάσουν από φόβο μήπως γίνουν το επόμενο θύμα της "κατάρας" του νησιού.
Αποτελείται από δύο νησίδες που συνδέονται με μια στενή πέτρινη γέφυρα λίγων μόνο μέτρων. Φημολογείται ότι η πορεία της κακής τύχης του ξεκίνησε το 1800 όταν ένας ερημίτης γνωστός ως "μάγος", έζησε στο νησί. Απομονωμένος από την κοινότητα έζησε μια μοναχική ύπαρξη, οπότε δεν υπήρχε κανένας για να δώσει εξήγηση όταν απλώς εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος και ποτέ δεν τον ξαναείδαν.
Ο Luigi de Negri ήταν ο επόμενος κάτοικος. Έχτισε την βίλα που βρίσκεται ακόμα σήμερα στο νησί αλλά υπέστη οικονομική καταστροφή λίγο αργότερα. Το 1911, ο πλοίαρχος Gaspare Albenga πλοηγούσε το πλοίο του γύρω από το νησί, προφανώς σκεπτόμενος να το αγοράσει, όταν συνετρίβη στους βράχους και πνίγηκε. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο του δεν βυθίστηκε, αλλά εξαφανίστηκε, μαζί με τον ίδιο τον καπετάνιο.
Περισσότερη ατυχία ακολούθησε τη δεκαετία του 1920 όταν δολοφονήθηκε ο Ελβετός ιδιοκτήτης της βίλας, Hans Braun, το σώμα του βρήκε τυλιγμένο σε ένα χαλί στο σπίτι του. Η χήρα του πνίγηκε στη θάλασσα λίγο αργότερα. Ο επόμενος, ο Γερμανός Otto Grunback, πέθανε από καρδιακή προσβολή και ο επόμενος, ο φαρμακοβιομήχανος Maurice - Yves Sandoz, αυτοκτόνησε σε ένα ψυχιατρείο στην Ελβετία.
Στην συνέχεια, οι δυστυχίες που υπέστησαν οι πιο σύγχρονοι κάτοικοι της βίλας, είναι: Το νησί ανήκε κάποτε στο Gianni Agnelli, επικεφαλής της Fiat, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ιταλίας.  Το σώμα του γιου του βρέθηκε κάτω από μια γέφυρα σε μια φαινομενική αυτοκτονία και ο ανιψιός του πέθανε από μια σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 33 ετών.
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας μεγιστάνας John Paul Getty ήταν ο επόμενος που συνδέθηκε με το νησί. Το 1973, η μαφία της Καλαβρία, γνωστή ως «Ndrangheta, απήγαγε τον εγγονό του. Οι απαγωγείς του έστειλαν το ακρωτηριασμένο αυτί του αγοριού ταχυδρομικώς, ζητώντας από τον Getty ως λύτρα, τρία εκατομμύρια δολάρια. Τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν ο Gianpasquale Grappone ο οποίος φυλακίστηκε όταν η ασφαλιστική εταιρεία του έπεσε έξω.
Σήμερα το νησί είναι μέρος του υποθαλάσσιου πάρκου Gaiola, προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στην περιοχή της Καμπανίας. Εκείνοι που είναι αρκετά γενναίοι για να αγνοήσουν την κατάρα μπορούν να φτάσουν στην Isola della Gaiola μόνο κολυμπώντας από την ηπειρωτική χώρα. 
    MyPhotoPics