Μεσαιωνικό χωριό Eze, Γαλλία

Το Eze είναι ένα μικροσκοπικό μεσαιωνικό χωριό σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν απότομο λόφο στην νοτιοανατολική Γαλλία και η περιοχή γύρω από αυτό κατοικήθηκε για πρώτη φορά περίπου το 2000 π.Χ. Βρίσκεται κοντά στο Όρος Bastide. Αποκαλείται και "φωλιά του αετού" λόγω της θέσης του. Απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Νίκαια και αποτελούσε αγαπημένο προορισμό του πατέρα των κινουμένων σχεδίων, Walt Disney.


Περιβάλλεται από ένα μισογκρεμισμένο κάστρο του 12ου αιώνα ενώ τα πέτρινα σπίτια, πολύ καλά ανακαινισμένα, με τις χαμηλές μεγάλες πόρτες και τα γραφικά cafe της δίνουν έναν αέρα αυθεντικότητας. 


Αξίζει να επισκεφθείτε το εργοστάσιο και το μουσείο αρωματοποιίας και σαπωνοποιίας Galimard, όπου γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις 365 ημέρες το χρόνο και να περπατήσετε στο φυσιολατρικό μονοπάτι του Friedrich Wilhelm Nietzsche.


Τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια σαν μικροί λαβύρινθοι οδηγούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει κάθε κρυμμένη γωνιά της. Με μεσαιωνικό αέρα και θέα που κόβει την ανάσα αποτελεί ιδανικό προορισμό πριν κατευθυνθεί ο ταξιδιώτης στην Κυανή Ακτή.
Στην κορυφή του λόφου, με εκπληκτική θέα στην Μεσόγειο, βρίσκεται ο κήπος του Έζε, Jardin d' Eze, ένας βοτανικός εξωτικός κήπος γνωστός για τη συλλογή του από κάκτους, που συνδυάζονται αρμονικά με περίτεχνα γυναικεία αγάλματα, γλυπτά του καλλιτέχνη γλύπτη Jean-Philippe Richard και με σιντριβάνια.


Notre Dame, η εκκλησία του Eze του 18ου αιώνα. Notre Dame de l'Assomption έχει ένα όμορφο, νεοκλασικό χρώμα ώχρας και διαθέτει έναν τετράγωνο πύργο ρολογιού δύο επιπέδων.
   MyPhotoPics