Belves, "η πόλη των επτά καμπαναριών", Γαλλία

Το Belves είναι μια παλαιά κοινότητα στο τμήμα Dordogne της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Το όνομα Belves προέρχεται από μια Κέλτικη φυλή, τους Bellovacs, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί
γύρω στο 250 π.Χ.  Την 1η Ιανουαρίου 2016, συγχωνεύθηκε στη νέα κοινότητα Pays-de-Belves. Είναι μια όμορφη και γεμάτη ζωντάνια μεσαιωνική πόλη. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Γαλλίας και η πλησιέστερη πόλη είναι το Μπορντό.
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν κατοικίες - σπηλιές όπου ζούσαν τρωγλοδύτες, που χρονολογούνται γύρω στον 13ο αιώνα. Μπορείτε επίσης να δείτε το μεσαιωνικό καμπαναριό και τα τείχη, ένα κάστρο του 14ου αιώνα και το δημαρχείο. Το Belves είναι διάσημο ως η «πόλη των επτά καμπαναριών».
Η παλιά πόλη, που ονομάζεται "το κάστρο", βρίσκεται εκεί από τον 11 - 12ο αιώνα και αρχικά περιβαλλόταν από τείχη που είχαν 15 μέτρα ύψος. Ορισμένα από τα τείχη είναι ακόμα ορατά, περιπλανηθείτε στην οδό Petit Sol και στη rue de l'oiseau qui chante (δρόμος του πουλιού που τραγουδάει!).



Το Καμπαναριό χτίστηκε τον 11ο αιώνα και ήταν αρχικά ένας οχυρωματικός πύργος πάνω από μια βαθιά τάφρο μέσα στην οποία οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές.




Τον 11ο αιώνα η οχυρωμένη πύλη είχε μια κρεμαστή γέφυρα που ήταν η μόνη είσοδος στο κάστρο. Επίσης από τον 11ο αιώνα είναι και ο πύργος Auditeur. Η είσοδος είναι ψηλά, καθώς οι φρουροί χρησιμοποιούσαν για να μπουν μια σκάλα και στη συνέχεια την τραβούσαν για να αποφύγουν τους εισβολείς.

Ένα άλλο Μεσαιωνικό κτίριο είναι το La Tour du Guet, ο πύργος του ρολογιού που βρίσκεται έξω από την πόλη στη γωνία της οδού Bout du Monde και της οδού Pelevade βλέπει όλη την κοιλάδα Nauze στην άκρη του δάσους της Bessède και έτσι μπορούσαν να αντιληφθούν όταν πλησίαζε ο εχθρός.

Το Hotel Bontemps είναι επίσης ένα κτίριο του 12ου αιώνα το οποίο είχε ανακαινισθεί το 1520 και τώρα έχει Ιταλική αναγεννησιακή πρόσοψη! Πήρε το όνομά του από έναν Άγγλο, τον Thomas Bontemps που έζησε εκεί κατά τη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου.
Τον 13ο αιώνα, χτίζεται το μοναστήρι των αδερφών Precheurs που είναι τώρα η λεωφόρος του Belves και η εκκλησία του Montcuq, (η Κοίμηση της Θεοτόκου),της οποίας η χορωδία και τα παρεκκλήσια είναι του 13ου αιώνα, όμως ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης εκκλησίας είναι του 15ου αιώνα. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Γαλλίας. Η πλησιέστερη πόλη είναι το Μπορντό.
    MyPhotoPics