Λόφος Ba Na, Βιετνάμ

Ο λόφος Ba Na ή ο σταθμός του λόφου Ba Na, είναι ένα θέρετρο που βρίσκεται στα βουνά Truοng Son δυτικά της πόλης Da Nang, στο κεντρικό Βιετνάμ. Ιδρύθηκε το 1919 από 
Γάλλους αποίκους οι οποίοι το έχτισαν για να το χρησιμοποιήσουν ως προορισμό αναψυχής για τους Γάλλους επισκέπτες. Βρίσκεται 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει θέα στην Ανατολική Θάλασσα και τα γύρω βουνά.


Μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο, αλλά μέσα σε αυτούς τους πέτρινους τοίχους υπάρχουν μοντέρνα καταλύματα, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και ένα πάρκο γεμάτο συναρπαστικές βόλτες. 
Λόγω του υψομέτρου του θερέτρου, η θερμοκρασία είναι σημαντικά πιο χαμηλή, 10-15 βαθμούς από το περιβάλλον κοντά στην ακτή. Θεωρείται ο "πράσινος πνεύμονας" του Κεντρικού Βιετνάμ και ακολουθώντας τα μονοπάτια του Ba Na, μπορείτε να αισθανθείτε τις τέσσερις εποχές σε μια μέρα. Κοντά στον σταθμό βρίσκεται η παγόδα Linh Ung. 
Υπάρχει ένα τελεφερίκ κοντά στην παγόδα για να μεταφέρει τους επισκέπτες από και προς το θέρετρο. Το τελεφερίκ Ba Na, που άνοιξε στις 29 Μαρτίου 2013, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη διαδρομή χωρίς στάση μονοθέσιου τελεφερίκ, με μήκος 5.801 μέτρα. 




Επίσης ένα καταπληκτικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων διαφόρων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων.







Ο καθεδρικός ναός









Η παγόδα Linh Ung












Το τελευταίο  τουριστικό αξιοθέατο είναι η Χρυσή Γέφυρα


    MyPhotoPics