Kawah Ijen, το ηφαίστειο με την μπλε λάβα, Ινδονησία

Στην Ινδονησία, υπάρχει ένα ορυχείο θείου ενσωματωμένο σε ένα ηφαίστειο και όταν οι εργάτες μπαίνουν εκεί την νύχτα, απενεργοποιούν τα φώτα τους. Δεν το χρειάζονται επειδή ο
δρόμος τους φωτίζεται από ένα περίεργο, λαμπερό-μπλε υγρό που ρέει στην πλευρά του όπως η λάβα. Το Kawah Ijen περιγράφεται ως ένα ηφαίστειο με μπλε λάβα, αν και οι επιστήμονες ξέρουν τώρα ότι το μπλε που ρέει δεν είναι λάβα αλλά το φως από την καύση θειικών αερίων.

Αυτά τα αέρια αναδύονται από ρωγμές του ηφαιστείου και εκτοξεύονται με υψηλή πίεση και θερμοκρασία - έως 600 ° C (1,112 ° F). Όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα, αναφλέγονται, στέλνοντας μπλε φλόγες ύψους έως και 5 μέτρων. 
Μερικά από τα αέρια συμπυκνώνονται σε υγρό θείο, "το οποίο συνεχίζει να καίγεται καθώς ρέει κάτω στις πλαγιές","δίνοντας την αίσθηση της ρέουσας μπλε λάβας. Το θείο στον αέρα γίνεται τοξικό και οι ερευνητές και οι φωτογράφοι που το επισκέπτονται πρέπει να φορούν αεριζόμενες μάσκες για να παραμείνουν ασφαλείς.
Επιπλέον, ένα άλλο γεγονός του Kawah Ijen, είναι η γαλαζοπράσινη λίμνη του ηφαιστείου. Αυτή η όμορφη θερμή λίμνη με το μπλε-πρασινωπό νερό της φαίνεται πολύ ελκυστική αλλά είναι επικίνδυνη και διαβρωτική! Είναι η μεγαλύτερη όξινη ηφαιστειακή λίμνη στον κόσμο. 
Το μέγεθος του κρατήρα είναι περίπου 960 μέτρα x 600 μέτρα με βάθος 200 μέτρων και είναι τόσο όξινη που μπορεί να διαλύσει τα ρούχα και την ανθρώπινη σάρκα. Η μέτρηση οξέος είναι σχεδόν μηδενική (pH <0,5) περίπου παρόμοια με την ισχύ του οξέος μπαταρίας αυτοκινήτου.

Έχει υψόμετρο 2799 μέτρα, ψυχρό αέρα με θερμοκρασίες 10° Κελσίου, που μπορεί να φτάσουν και τους 2° Κελσίου. Διάφορα φυτά που υπάρχουν μόνο στα μεγάλα υψίπεδα μπορούν να βρεθούν εδώ, όπως το λουλούδι εντελβάις και το πεύκο.
    MyPhotoPics