"Freedom", Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

"Freedom" στο Centre City της Φιλαδέλφειας του Ζήνωνα Φρουδάκη. Έργο, το οποίο έχει αναφερθεί ως ένα από τα δέκα κορυφαία δημόσια έργα τέχνης του κόσμου από την
"The Independent". Όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, είναι η ανάγκη να ξεφύγουμε από κάποιες καταστάσεις - είτε είναι ένας εσωτερικός αγώνας είτε μια αντιπαράθεση - και να είμαστε ελεύθεροι από αυτές. Μια επιθυμία που όλοι έχουμε βιώσει σε κάποιο σημείο της ζωής μας.
Παρόλο που υπάρχουν τέσσερις μορφές (φιγούρες), στην
πραγματικότητα είναι μια μορφή που μετακινείται από αριστερά προς τα δεξιά. Η σύνθεση εξελίσσεται προς την κατεύθυνση αυτή, ξεκινώντας με ένα είδος μούμιας / νεκρού όπως η αιχμάλωτη φιγούρα που είναι κλειδωμένη στο βάθος. Στο δεύτερο πλαίσιο, αρχίζει να στριφογυρίζει και να αγωνίζεται να δραπετεύσει. 
Στο τρίτο πλαίσιο έχει ξεκολλήσει από τον τοίχο που την κρατούσε αιχμάλωτη και βγαίνει έξω, φτάνοντας στην ελευθερία. Στο τέταρτο πλαίσιο, η φιγούρα είναι εντελώς ελεύθερη, νικηφόρα, τεντωμένη, μακριά από τον τοίχο και από τον τάφο που άφησε πίσω, προκαλώντας μια απόδραση από τον ίδιο της τον θάνατο.
Ο Ζήνων Φρουδάκης γεννήθηκε το 1951 στο Σαν Φρανσίσκο από τον Έλληνα μουσικό και ποιητή Βασίλη Φρουδάκη και την Ελληνίδα Κασσιανή Αλέξη. Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, απέκτησε πτυχία Bachelor και Master στην Τέχνη. 
Ζει και εργάζεται στη Φιλαδέλφεια. Τα έργα του περιλαμβάνουν, τα έργα στο Brookgreen Gardens, του Lotos Club της Νέας Υόρκης, του υπαίθριου Μουσείου του Utsukushi ga-hara στην Ιαπωνία, της Εθνικής Ακαδημίας Design και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πρετόρια, Νότια Αφρική και πολλά άλλα.
MyPhotoPics