Η Γάτα του Raval, Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Γάτα του Fernando Botero είναι ένα πραγματικό σύμβολο της Βαρκελώνης και της γειτονιάς Raval. Φαίνεται να αισθάνεται άνετα εδώ  στο τέλος της λεωφόρου αυτής της γειτονιάς, αφού
πέρασε 15 χρόνια ψάχνοντας για "σπίτι". Η γάτα του Fernando Botero καλωσορίζεται με χαμόγελο από όλους στον καινούργιο χώρο.
Αγοράστηκε από το Συμβούλιο της Βαρκελώνης το 1987. Από τότε μέχρι το 2003 η γάτα περιπλανήθηκε στους δρόμους της πόλης αναζητώντας μόνιμο χώρο. Το πρώτο σημείο στάσης του ήταν το Parc de la Ciutadella, κοντά στους συνανθρώπους του στο ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα χώρο από το Ολυμπιακό Στάδιο και λίγα χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε σε ένα τετράγωνο πίσω από τα μεσαιωνικά ναυπηγεία της Βαρκελώνης. 
Τέλος, το 2003, αποφασίστηκε να τον μετακινήσουν σε μόνιμη θέση στο τέλος της νεοσυσταθείσας Rambla del Raval. Ο καθένας αναγνωρίζει τη μορφή της χάλκινης γάτας, με την παχουλή, στρογγυλεμένη μορφή της, τα παιδικά χαρακτηριστικά και την μεγάλη ουρά. Το γλυπτό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας από τις πιο ευρέως αναπτυγμένες περιοχές της Βαρκελώνης και είναι ένας αγαπημένος τόπος συνάντησης. 
Έχει μόνο έναν ανταγωνιστή: το άλογο από τον ίδιο Κολομβιανό καλλιτέχνη που βρίσκεται στην περιοχή αφίξεων του αεροδρομίου El Prat της Βαρκελώνης από το 1992. Το άλογο του Botero είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ταξιδιώτες. Το υπερπληθωρικό σώμα και  τα χοντρά πόδια κάνουν το άγαλμα αρκετά επιβλητικό.
    MyPhotoPics