Νήσος Μήλος, Ελλάς

H Μήλος, είναι ένα νησί των Κυκλάδων, Ελλάδα, με παγκόσμια φήμη και απέραντες φυσικές ομορφιές. Ιδανικός  προορισμός για κάθε είδος τουρισμού, το νησί της Αφροδίτης,  αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά των Κυκλάδων και απέχει 86 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Η έκτασή της είναι 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το πέμπτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και το μήκος των ακτών της είναι 125 χιλιόμετρα.
Στο νησί δεν υπάρχουν πολλά ψηλά σημεία, τα μεγαλύτερα υψώματα, είναι ο Προφήτης Ηλίας με ύψος 751 μέτρα και το Χονδρό Βουνό, με ύψος 636 μέτρα. Ένα από τα πιο μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου, ο Αδάμαντας, βρίσκεται στο νησί της Μήλου. Ο Αδάμαντας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά φυσικά λιμάνια  των Κυκλάδων και το σχήμα του μοιάζει με πέταλο. Ο πλούσιος ορυκτός πλούτος του νησιού έπαιξε και παίζει ακόμα πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική εξέλιξη του νησιού αλλά και τον πολιτισμό του.
Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι πολύ καλό και όλες οι διαδρομές γίνονται με ευκολία. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσον μπορούν να χρησιμοποιήσουν την συγκοινωνία του νησιού. Λεωφορεία και ταξί καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των επισκεπτών από τον  Aδάμαντα προς όλους τους οικισμούς.

Το νησί κατακλύζεται από κόσμο κατά την διάρκεια κυρίως των καλοκαιρινών μηνών. Οι περισσότεροι επισκέπτες συγκεντρώνονται στο βόρειο τμήμα του νησιού κυρίως, στα χωριά Πλάκα, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, Πλάκες, Tριοβάσαλο, Πέρα Tριοβάσαλο, Tρυπητή, Πολλώνια, Zεφυρία και Aδάμαντα.
  Η Μήλος έχει ηφαιστειογενές έδαφος και η γεωλογική της σύσταση διαφέρει από εκείνη των υπόλοιπων Κυκλαδονήσιων, με εξαίρεση το νησί της Kιμώλου. Δεν έχει πολύ πράσινο, λόγω της χαμηλής βλάστησης. Στη Μήλο θα βρείτε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Χρυσές αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά και περίεργους σχηματισμούς είναι μερικά χαρακτηριστικά των θαλασσών του νησιού.
 Τσιγγράδο
 Σαρακήνικο

   Φυριπλάκα
    Παπαφράγκας
   Παλιοχώρι
  Κλέφτικο
  Αγία Κυριακή
  Κατακόμβες
   Αφροδίτη της Μήλου
    Myphotopics