Μικροσκοπικά γλυπτά σε μύτες μολυβιού

O Salavat Fidai είναι ένας Ρώσος γλύπτης που κάνει μικροσκοπικά γλυπτά από γραφίτη μολυβιού. Σήμερα ζει στην Ufa της Ρωσίας. Ο Fidai ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος και πέρασε
πάνω από 25 χρόνια στο επάγγελμα αυτό. Από το 2013, άλλαξε διάφορα επαγγέλματα για να εργαστεί στο τέλος ως καλλιτέχνης.

Αφού ασχολήθηκε με πολλά είδη τέχνης, το 2014, άρχισε να δημιουργεί μικροσκοπικά έργα ζωγραφικής σε σπίρτα, σπόρους κολοκύθας, ηλιόσπορους και κόκκους ρυζιού. Αργότερα εκείνο το έτος, άρχισε να σχηματίζει μικροσκοπικά στοιχεία από γραφίτη σε μύτες μολυβιού. 


Η διαδικασία είναι προκλητική λόγω της εύθραυστης φύσης του γραφίτη. Χρειάζεται από έξι έως δώδεκα ώρες κατά μέσο όρο για να παράγει ένα αγαλματίδιο, ενώ περίπλοκα μοντέλα χρειάζονται δύο έως τρεις μέρες για να δημιουργηθούν. 



Χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι και ένα μικροσκόπιο για τη δημιουργία των μικροσκοπικών γλυπτών. Αρχικά, χρησιμοποίησε μολύβια jumbo με διάμετρο γραφίτη 5 mm. Τώρα χρησιμοποιεί κυρίως μολύβια διαμέτρου μεταξύ 0,5 και 2 mm.



Οι μικρογραφίες του έχουν χαρακτήρες από ταινίες όπως από το Game of Thrones και κινούμενα σχέδια, ζώα, αντικείμενα από λαϊκό πολιτισμό, χαρακτήρες κόμικς, διάσημα έργα τέχνης, οικιακά αντικείμενα και αρχιτεκτονικές εικόνες.



Έχει παρουσιάσει τα έργα του σε εκθέσεις στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, τη Σάρζα και την Αγία Πετρούπολη. Οι θεατές συχνά χρησιμοποιούν μεγεθυντικούς φακούς για να δουν τα μικροσκοπικά γλυπτά.


MyPhotoPics