Νήσος Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Το νησί Πουκέτ, παλαιότερα γνωστό ως Ταλάνγκ και ως Junk Ceylon είναι μια από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης. Χωρίζεται σε τρεις περιοχές, Amphoe, που με τη σειρά τους χωρίζονται σε 17 υποπεριοχές
tambon και 103 χωριά, muban. Οι τρεις περιοχές είναι η Μούανγκ Πουκέτ, η Κατού, και η Ταλάνγκ. Απέχει 862 χλμ. νότια της Μπανγκόκ. Η πόλη του Πουκέτ βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και είναι πρωτεύουσά του.
Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ταϊλάνδης. Ήταν ένα σημαντικό λιμάνι στα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας, όπου οι Κινέζοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά. Στην γραφική ιστορική συνοικία της παλιάς πόλης του Πουκέτ, θα βρείτε όμορφα παλιά κτίρια, μουσεία, boutique καταστήματα και μια ακμάζουσα νυχτερινή αγορά.

Εκεί, τα κτίρια δείχνουν την προηγούμενη ευημερία του. Κατασκευάστηκαν όταν η εξόρυξη κασσίτερου ήταν σημαντική στο νησί. Το αρχιτεκτονικό στυλ, που ονομάζεται "σινο-πορτογαλικό", είναι ευρωπαϊκό σε συνδυασμό με το σύγχρονο κινέζικο. 


Χαρακτηριστικό τους είναι ένα μονόχωρο ή διώροφο κτίριο με μια στενή μετόπη. Τα κεραμίδια, 
οι πόρτες, τα διάτρητα παράθυρα και άλλες λεπτομέρειες επηρεάζονται από τα κινεζικά και τα ευρωπαϊκά στυλ που αναμειγνύονται μεταξύ τους.
Η βασική θρησκεία είναι ο Βουδισμός. Οι βουδιστικοί ναοί στην πόλη είναι ελκυστικοί προορισμοί για τους εθνικούς και διεθνείς τουρίστες. Κατά μήκος των δρόμων υπάρχουν επίσης κάποιες ινδουιστικές εκκλησίες που απεικονίζουν τα αγάλματα του Ganesha και του Brahma.
Ο μεγάλος Βούδας του Πουκέτ είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σεβαστά μνημεία στο νησί. Η τεράστια εικόνα βρίσκεται στην κορυφή των λόφων Nakkerd μεταξύ Chalong και Kata και, σε ύψος 45 μέτρων, μπορεί να δει από τόσο μακριά από την πόλη του Πουκέτ και την παραλία Karon.



Wat Chalong. Ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος βουδιστικός
ναός στο Πουκέτ με μια μεγάλη παγόδα που στεγάζει ένα κομμάτι οστού από τον ίδιο τον Βούδα.







Το πάρκο Sirikit στην παλιά πόλη του Πουκέτ προς τιμή της Βασίλισσας.










Το Wat Khao Rang είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς ναούς στο Πουκέτ και βρίσκεται στην πόλη Πουκέτ.








Πάνω από 30 παραλίες όλων των μορφών και μεγεθών. Εύκολη πρόσβαση σε εκπληκτικά αξιοθέατα όπως ο Phang Nga Bay, τα νησιά Phi Phi και τα νησιά Similan.

  Και το γραφικό ταξί της Ταϊλάνδης. Κοινώς, τουκ - τουκ.
    MyPhotoPics