Ποταμός Kawarau, Νέα Ζηλανδία

Ο ποταμός Kawarau αποστραγγίζει τη λίμνη Wakatipu στο βορειοδυτικό Otago της Νέας Ζηλανδίας. Ρέει ανατολικά για περίπου 60 χιλιόμετρα και διέρχεται από το απότομο φαράγγι
Kawarau μέχρι να ενταχθεί στη λίμνη Dunstan κοντά στο Cromwell. Ο ποταμός Shotover εισέρχεται από το βορρά, ο ποταμός Νέβις μπαίνει από το νότο.
Μια πέτρινη γέφυρα, η "Whatatorere", όπου ο ποταμός στενεύει σε 1,2 μέτρα, ήταν σημαντική αρχικά για τους Μαορί και στη συνέχεια για τους χρυσοχόους ως το μοναδικό μέρος των ποταμών Clutha και Kawarau που μπορούσαν να διασχίσουν χωρίς βάρκες. Τώρα, κεντρικός δρόμος περνάει από το φαράγγι του Kawarau.
Kawarau είναι το όνομα που του έδωσαν οι Maori και σημαίνει πολλοί θάμνοι. Ωστόσο, οι υπάρχοντες θάμνοι γύρω από τον ποταμό είναι σε μεγάλο βαθμό εξωτικής προέλευσης και πιθανόν να είναι διαφορετικοί από τους αρχικούς εγγενείς θάμνους από τους οποίους προέρχεται το όνομα.
Ο πρώτος Ευρωπαίος που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν ο
Nathaniel Chalmers, ο οποίος καθοδηγούταν στο εσωτερικό από τους αρχηγούς Reko και Kaikoura το 1853. Ο Reko και ο Kaikoura υπέδειξαν στον Chalmers τη πέτρινη γέφυρα "Whatatorere" στο Roaring Meg.
Οι τουριστικές δραστηριότητες περιπέτειας στον ποταμό περιλαμβάνουν:






 river boarding













καγιάκ













rafting



 







bungy jumping
 κ.α.


MyPhotoPics