Η έρημος του Maine , ΗΠΑ

Η έρημος του Maine είναι μια έκταση 300 στρεμμάτων εκτοξευμένης παγετώδους λάσπης, μιας  ουσίας σαν άμμο αλλά λεπτότερη από άμμο, που περιβάλλεται από πευκοδάσος κοντά στην πόλη Freeport, Maine, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι μια αληθινή έρημος, καθώς δέχεται μια αφθονία βροχοπτώσεων και η γύρω βλάστηση επιτρέπεται να εισβάλλει στους άγονους αμμόλοφους.
Προήλθε όταν η οικογένεια Tuttle αγόρασε την περιοχή και ξεκίνησε την καλλιέργειά της το έτος 1797. Η αποφυγή της εναλλαγής ειδών των καλλιεργειών, σε συνδυασμό με την εκκαθάριση της γης και την ανεξέλεγκτη υπερβόσκηση από τα πρόβατα, οδήγησε σε διάβρωση του εδάφους, μετατρέποντάς την σε έναν λασπώδη αμμόλοφο. 
Το αρχικά εκτεθειμένο μικρό κομμάτι άμμου σταδιακά επεκτάθηκε και κάλυψε ολόκληρη την εκμεταλλεύσιμη γη. Οι Tuttles την εγκατέλειψαν το 1919 όταν αγοράστηκε για 300 δολάρια από τον Henry Goldrup, ο οποίος από το 1925 την μεταμόρφωσε σε τουριστικό αξιοθέατο.


Η περιοχή προστατεύεται ως ένα φυσικό αξιοπερίεργο, που φιλοξενεί ένα κατάστημα με είδη δώρων, ένα μουσείο άμμου και ένα μουσείο αγροκτήματος.


MyPhotoPics