Barri Gotic, Βαρκελώνη, Ισπανία.

Η Barri Gotic, γνωστή ως Γοτθική συνοικία της Βαρκελώνης, Ισπανία, είναι μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές περιοχές στο κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει τα παλαιότερα μέρη της
πόλης, ερείπια του ρωμαϊκού τείχους  και αξιοσημείωτα μεσαιωνικά αξιοθέατα. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των σημερινών οικοδομημάτων της συνοικίας, χρονολογούνται από τον 19ο  αιώνα και τις αρχές του 20ου. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον  Καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης La Seu. Χτίστηκε το 1298-1448 και είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευλαλία, πολιούχο της Βαρκελώνης που σκοτώθηκε λόγω της πίστης της. Ο τάφος της Αγίας Ευλαλίας βρίσκεται στην κρυπτή και είναι επισκέψιμος.







Την γέφυρα Carrer del Bisbe, που χτίστηκε το 1928.







Τα Ρωμαϊκά ερείπια. Η Βαρκελώνη ιδρύθηκε ως μια ρωμαϊκή αποικία που ονομαζόταν Barcino και η γοτθική συνοικία είναι εκεί που η πόλη Barcino ήταν κάποτε. Μπορείτε να βρείτε ρωμαϊκά ερείπια σε όλη τη γειτονιά.

Την Plaça del Rei, μια από τις πιο όμορφες πλατείες που περιβάλλεται από εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτίρια. Εκεί βρίσκεται και το Casa Clariana Padellás, που στεγάζει σήμερα σε μερικά από τα δωμάτιά του το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Πρόκειται για ένα γοτθικό παλάτι του 16ου αιώνα. 


Την Cappella di Santa Agata, χτισμένη τον 14ο αιώνα στην περιοχή του παλιού ρωμαϊκού τείχους, αυτό το γοτθικό παρεκκλήσι ήταν κάποτε το παρεκκλήσι του Palazzo Reale Maggiore (Βασιλικού Παλατιού). 

Την Santa Maria del Mar, είναι μια εκπληκτική γοτθική εκκλησία του 14ου αιώνα. Μετά τον καθεδρικό ναό, αυτή η εκκλησία θεωρείται το σημαντικότερο θρησκευτικό κτίριο στην πόλη. Μια πολύτιμη εικόνα μιας μαύρης Madonna βρίσκεται στο ξωκλήσι κοντά στην αριστερή πόρτα.
Την γοτθική εκκλησία της Santa Maria del Pí (ευλογημένη κυρία του πεύκου), που διαθέτει μια αυστηρή πρόσοψη σαν φρούριο. Το μοναδικό στολίδι στο εξωτερικό της είναι η καμαροσκέπαστη πόρτα με το άγαλμα της Παναγίας και ένα παράθυρο ροζέτα. Το απλό μονόκλιτο εσωτερικό πλαισιώνεται από παρεκκλήσια και φωτίζεται από παράθυρα από βιτρό 15ου έως 18ου αιώνα.
Το Μουσείο Πικάσο που βρίσκεται στο Palau Berenguer d'Aguilar, ένα εντυπωσιακό παλαιοχριστιανικό παλάτι με μεγαλοπρεπείς αίθουσες και μια όμορφη εσωτερική αυλή. Τα εκθέματα του μουσείου είναι διατεταγμένα με χρονολογική σειρά, παρουσιάζοντας τις διάφορες φάσεις της καλλιτεχνικής εξέλιξης του Pablo Picasso.
Το μουσείο Frederic Marès, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία γλυπτικής στην Ισπανία. Παρουσιάζεται η συλλογή του γλύπτη Frederic Marès, κατά τη διάρκεια της ζωής του από το 1893-1991. Το μουσείο έχει μία από τις σημαντικότερες συλλογές ισπανικών γλυπτών από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα.
Το μουσείο Σοκολάτας, όπου υπάρχουν εντυπωσιακά γλυπτά κατασκευασμένα εξ’ολοκλήρου με σοκολάτα, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου άρματος με σοκολατένια άλογα, σοκολατένιοι ανεμόμυλοι και σοκολατένιοι ποδοσφαιριστές.
Υπάρχει μουσείο Κατασκοπίας, Επισκοπικό Παλάτι,  μουσείο Ολογραφίας και πολλά άλλα (ατελείωτα) αξιοθέατα, ειδικού ή γενικού ενδιαφέροντος.
    MyPhotoPics