Βράχος KATSKHI, Γεωργία

Ο βράχος KATSKHI, είναι ένας φυσικός μονολιθικός ασβεστόλιθος που έχει ύψος περίπου 40 μέτρα και έχει θέα στη μικρή κοιλάδα του ποταμού Katskhura και βρίσκεται έξω από το χωριό Katskhi, 
κοντά στην πόλη Chiatura στη δυτική Γεωργία. Στην κορυφή βρίσκεται μια εκκλησία, μια κρύπτη, τρία κελιά ερημιτών και ένα περιτοιχισμένο παραπέτασμα. 

Στη βάση του βρίσκεται η νεόκτιστη εκκλησία του Συμεών του Στυλίτη, τα ερείπια ενός παλαιού τείχους και καμπαναριό. Τα αρχικά κτίσματα χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα, αλλά εγκαταλείφθηκαν γύρω στα 1400, που έμειναν για να περιβληθούν από μύθους και θρύλους. 

Ο χώρος παρέμεινε ανενόχλητος για σχεδόν 500 χρόνια, μέχρι το 1944, όταν ανέβηκαν ερευνητές και ανακάλυψαν τα ερείπια ενός πρώιμου μεσαιωνικού ερημητήριου που πιθανώς διεύθυναν Στυλίτες - ένας ασκητικός κλάδος του χριστιανισμού.


Η θρησκευτική δραστηριότητα στην κορυφή αυτού του μονόλιθου αναζωπυρώθηκε τη δεκαετία του '90 με την άφιξη ενός μοναχού, του Μαξίμ Qavtaradze, έναν ντόπιο από την Chiatura που ανέβηκε στον μονόλιθο το 1993 επειδή ήθελε να είναι πιο κοντά στον Θεό. 




Μεταξύ 2005 και 2009 τα κτίρια αποκαταστάθηκαν με κρατική επιχορήγηση και ο Μαξίμ εξακολουθεί να διαμένει στο βράχο μοναστήρι.  


    Άγιος Συμεών, ο Στυλίτης
    MyPhotoPics