Jericoacoara, Βραζιλία

Η Jericoacoara είναι μια παρθένα παραλία κρυμμένη πίσω από τους αμμόλοφους της δυτικής ακτής της Jijoca de Jericoacoara, Ceará, Βραζιλία. Επιλέγεται από το The Washington Post ως
μια από τις 10 πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Το "Jeri" αποτελείται από γαλάζιες λιμνοθάλασσες, ήρεμες θάλασσες και τεράστιους αμμόλοφους.
Το 1984, η περιοχή γύρω από τη Jericoacoara χαρακτηρίστηκε ως προστατευμένη περιοχή  περιβάλλοντος. Έγινε εθνικό πάρκο το 2002. Ως αποτέλεσμα, εισήχθησαν πολλοί περιορισμοί στην οικοδόμηση και τον τουρισμό για να συμβάλουν στη διατήρηση της περιοχής. Η απόσταση από τις μεγαλύτερες πόλεις και η περιορισμένη οδική πρόσβαση συνέβαλαν επίσης στην απομόνωση της παραλίας και του χωριού.
Το Jeri ήταν ένα ψαροχώρι με μικρή επαφή με τη σύγχρονη ζωή. Ηλεκτρική ενέργεια παρείχαν κινητήρες ντίζελ και φωτισμός των δρόμων ήταν μόνο από το φεγγάρι και τα αστέρια. Μετά την επιλογής του από την Washington Post, ο τουρισμός αυξήθηκε και το παραθαλάσσιο χωριό έγινε δημοφιλής προορισμός. 

Η ηλεκτρική ενέργεια έφθασε το 1998, και σήμερα τα ζεστά ντους και ο κλιματισμός δεν είναι πλέον πολυτέλειες. Ωστόσο, ο ηλεκτρικός φωτισμός του δρόμου εξακολουθεί να απαγορεύεται από τον τοπικό νόμο.
Η μετάβαση στο Jeri είναι ακόμα δύσκολη. Τα τελευταία 45 λεπτά του ταξιδιού πραγματοποιούνται εκτός δρόμου, ανάμεσα σε αμμόλοφους και κατά μήκος μιας παραλίας. Οι δρόμοι του χωριού είναι καλυμμένοι με άμμο από τους αμμόλοφους. Το Jericoacoara είναι ένα δημοφιλές σημείο για ιστιοσανίδα και ιστιοπλοΐα.
  Σχηματισμός βράχου, περίπου δεκαέξι πόδια ψηλός
  Εκκλησία, η Παναγία της Παρηγοριάς
  Φάρος Jericoaquara
    MyPhotoPics