Île de Ré, Γαλλία

Το Île de Ré είναι ένα νησί στη δυτική ακτή της Γαλλίας κοντά στη La Rochelle, στη βόρεια πλευρά του στενού Pertuis d'Antioche στον Ατλαντικό ωκεανό και συγκεκριμένα στον
Βισκαϊκό κόλπο. Το υψηλότερο σημείο του έχει ανύψωση 20 μέτρων. Έχει μήκος 30 χιλιόμετρα, πλάτος πέντε χιλιόμετρα και πληθυσμό 17,723. Μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Sainte-Marie-de-Ré με 3.112 κατοίκους.
Από το 1987, το νησί συνδέεται με μια γέφυρα μήκους τριών χιλιομέτρων με την ηπειρωτική χώρα, η οποία κατασκευάστηκε από την εταιρία Bouygues, έναν βιομηχανικό όμιλο με έδρα το 8ο διαμέρισμα του Παρισιού της Γαλλίας, που ειδικεύεται στην κατασκευή την ανάπτυξη ακινήτων.
Στο παρελθόν, το νησί συνδεόταν με οχηματαγωγά πλοία, τα οποία  μπορούσαν να μεταφέρουν οχήματα και επιβάτες. Σε περιόδους αιχμής του καλοκαιριού, ο χρόνος αναμονής για επιβίβαση ήταν αρκετές ώρες. Η γέφυρα χτίστηκε από τον Bouygues. Από τότε, ο τουρισμός στο νησί έχει αναπτυχθεί σημαντικά.

Το νησί διαθέτει δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με πολλούς κατοίκους να χρησιμοποιούν σπάνια τα αυτοκίνητα για μεταφορά. Κάμπινγκ και ξενοδοχεία αφθονούν στο νησί, καθώς και σούπερ μάρκετ και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 
MyPhotoPics