Ξενώνας Hang Nga, Βιετνάμ

Ο ξενώνας Hang Nga, γνωστός και ως "Crazy House", είναι ένα έργο τέχνης που υπερβαίνει πραγματικά το όριο της φαντασίας των ανθρώπων. Σχεδιασμένο από τον
βιετναμέζο
αρχιτέκτονα και ιμπρεσιονιστή Dang Viet Nga, αυτό το εξαιρετικό κτίριο μη ευθύγραμμων σχημάτων έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά και τελικά βρέθηκε στον κατάλογο των δέκα πιο δημιουργικών κτιρίων του κόσμου.

Είναι ένας μοναδικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που δημιουργήθηκε το 1990,  στο Da Lat του Βιετνάμ. Καθώς η 
πρόθεση του αρχιτέκτονα είναι να κάνει ένα παραμυθένιο σπίτι, το "τρελό σπίτι" μοιάζει με δέντρο με ανομοιόμορφα παράθυρα, σκαλοπάτια σε σχήμα τούνελ κλπ. 

Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του ξενώνα δημιουργούνται και διακοσμούνται με περιστρεφόμενες οργανικές μορφές και πολύ λίγες ορθές γωνίες. 
Το κοίλο "δέντρο" εκτείνεται σε πολλές κατευθύνσεις, ανεβαίνοντας πάνω για να φτάσει στον ουρανό του καταπληκτικού Ντα Λάτ. 

Περπατώντας κατά μήκος των στοών - διαδρόμων μέσα στο σπίτι δεν είναι απλά μια επίσκεψη, αλλά μια συναρπαστική εμπειρία, μια απόδραση από το κανονικό. Τα άγρια μανιτάρια και οι ιστοί από τις αράχνες που πέφτουν στο δρόμο σας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. 

Εκτός αυτού, ο ξενώνας είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή κατασκευή με δέκα θεματικά δωμάτια, όπως το δωμάτιο τίγρης, ο αετός, το δωμάτιο των μυρμηγκιών και το δωμάτιο καγκουρό, με διακοσμητικά και χειροποίητα έπιπλα που ταιριάζουν στο θέμα. 




Σύμφωνα με το Viet Nga, κάθε δωμάτιο έχει τη δική του σημασία: το δωμάτιο τίγρης αναφέρεται στους Κινέζους, το δωμάτιο του αετού περιγράφει τον Αμερικάνο, το δωμάτιο μυρμήγκι αντιπροσωπεύει το Βιετνάμ, κλπ.

Παρόλο που είναι θεωρητικά ένα ξενοδοχείο, το Hang Nga Guesthouse θεωρείται σήμερα ως "μουσείο" ονείρου, σπίτι παραμυθιού, κλπ. Όλοι έχουν την δική τους ερμηνεία και την δική τους εμπειρία, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: ο ξενώνας είναι τόσο καθαρός και φυσικός που χάνονται και πάλι στα παιδικά όνειρά τους.
MyPhotoPics