Collonges-la-Rouge, Γαλλία

Το μεσαιωνικό χωριό Collonges-la-Rouge με τους 25 περίφημους πύργους και τα κτήρια από κόκκινο ψαμμίτη, βρίσκεται σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων νότια του Brive-la-Gaillarde,
Γαλλία και περιβάλλεται από καταπράσινη ύπαιθρο, φυτεμένη με καστανιές και καρυδιές. Μια βόλτα στο χωριό είναι ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.


Οι μοναχοί του Charroux Abbey ίδρυσαν ένα μοναστήρι, οχυρό, τον 8ο αιώνα που προσέλκυσε έναν πληθυσμό αγροτών, βιοτεχνών και εμπόρων που ζούσαν και ευημερούσαν γύρω από τους τοίχους του. 

Η υποδοχή των προσκυνητών ήταν μια διαρκής πηγή κέρδους. Το 1308, ο κόμης του Turenne χορήγησε στο μοναστήρι αρμοδιότητες διακυβέρνησης. Η περιοχή σύντομα έγινε πολύ μικρή για να τους χωρέσει και δημιουργήθηκαν συνοικίες.

Μετά τη γαλλική επανάσταση που προκάλεσε την καταστροφή των κτιρίων, το χωριό ανέκτησε μια βραχυπρόθεσμη ευημερία στις αρχές του 19ου αιώνα. Αργότερα, ο πληθυσμός της μειώθηκε σιγά σιγά και το χωριό μετατράπηκε σε λατομείο.
Στις αρχές του 20ού αιώνα, μερικοί χωρικοί δημιούργησαν τον σύλλογο Les Amis de Collonges -la-Rouge(Οι φίλοι του Collonges -la-Rouge) και τελικά απέκτησαν την αναγνώριση ολόκληρου του χωριού ως ιστορικό μνημείο το 1942. Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας.
Το σπίτι της γοργόνας (Maison de la Sirene), μουσείο λαϊκών τεχνών και παραδόσεων
Το τύμπανο του 12ου αιώνα που έχει χαραχθεί σε λευκό ασβεστόλιθο Turenne στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου
    MyPhotoPics