Κλέφτικο, νήσος Μήλος, Ελλάδα

Στο νοτιοδυτικότερο άκρο της νήσου Μήλου, Ελλάς, βρίσκεται το Κλέφτικο, γνωστό και ως "Θαλασσινά Μετέωρα". Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς  ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους, δημιούργημα των κυμάτων της θάλασσας και του αέρα, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Φωτογραφίες του, διαφημίζουν την Ελλάδα και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου.
Το όνομα προήλθε από τους πειρατές, καθώς παλιότερα το μέρος αυτό χρησιμοποιήθηκε τόσο σαν καταφύγιο αλλά και σαν ορμητήριό τους, αφού οι μικροί κολπίσκοι προστάτευαν τα πλοία αλλά και τους ίδιους από τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου. Την μαγεία του τοπίου, έρχεται να συμπληρώσει ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, σε σπηλιά κοντά στην παραλία. 

Κατάλευκοι θεόρατοι βράχοι πέφτουν μέσα στην θάλασσα, δημιουργώντας τρεις συνεχόμενους κόλπους, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι αποκομμένοι από την στεριά και ακουμπούν στα καταγάλανα νερά σχηματίζοντας σπηλιές και κοιλώματα. 
Η διαύγεια του νερού, οι σπηλιές που προσφέρονται για ασφαλή διέλευση, η μικρή παραλία και η υποθαλάσσια ζωή συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα θαύματα τη φύσης σε όλη τη Μεσόγειο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης και στην "παραλία" δεν υπάρχει καμία οργάνωση. 
Καθημερινά πραγματοποιούνται θαλάσσιες εκδρομές που ξεκινάνε από τον Αδάμαντα και από τον Κήπο με προορισμό το Κλέφτικο. Υπάρχουν επίσης οργανωμένες εκδρομές λίγων ωρών που ξεκινούν από την νότια πλευρά του νησιού για να σας μεταφέρουν στο Κλέφτικο και σε λίγες ακόμη παραλίες.
    MyPhotoPics