Muros de Nalon, Ισπανία

Το Muros de Nalon είναι ένας μικρός παράκτιος δήμος στην ισπανική επαρχία Asturias, με έκταση 8,09 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οριοθετείται βορειότερα από τον Βισκαϊκό Κόλπο,
ανατολικά από τον ποταμό Nalon, νότια από την Pravia και δυτικά από το Cudillero. Το δέντρο του ευκαλύπτου είναι το δέντρο της πόλης και καταλαμβάνει μεγάλα τμήματα από τις πλαγιές των λόφων μέχρι την ακτή.
Υπάρχουν δύο διοικητικές διαιρέσεις, το Muros de Nalon (το οποία χωρίζεται σε πέντε χωριά: Ea, Pumariega, Muros, Reborio και Villar) και το San Esteban de Pravia. Πριν από τον 19ο αιώνα η ιστορία του Muros de Nalon συνδέεται με τους δήμους Pravia, Cudillero και Soto del Barco. Όλοι αυτοί οι δήμοι ήταν ενσωματωμένοι σε ένα δημαρχείο, επομένως είναι δύσκολο να αναλυθεί η ατομική ιστορία του Muros.
Στις 14 Απριλίου 1847 το Muros de Nalon συγκροτήθηκε ως Δήμος που χωρίστηκε από τους άλλους δύο. Αυτή τη στιγμή, ήταν γνωστό τοπικά ως «Muros», «Muros de Nalon» ή «Muros de Pravia» Ωστόσο στις 27 Ιουνίου 1916 υιοθέτησε  ως υπηρεσιακό όνομα το Muros de Nalon με βασιλικό διάταγμα.

Ο 19ος αιώνας έφερε σημαντικές αλλαγές, και στον πόλεμο της χερσονήσου, τα γαλλικά στρατεύματα, υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Michel Ney, λεηλάτησαν την πόλη. Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1847 το Muros de Nalon ιδρύθηκε ως ανεξάρτητος δήμος.



                       Σημαντικά κτίρια του δήμου είναι: 





To Δημαρχείο













Παλάτι Valdecarzana και Vallehermoso 










Η εκκλησία της Santa Maria.







Μπορείτε να έχετε μια πανοραμική θέα της ακτής της Αστούριας την Mirador del Espiritu Santo.








Ο Φάρος του San Esteban de Pravia, Muros de Nalon.











Ο ποταμός Nalon




    MyPhotoPics