Γκιμαράες, Πορτογαλία

H Γκιμαράες είναι πόλη της Πορτογαλίας η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και έχει  πληθυσμό 52.181 κατοίκους. Το σύνολο της επαρχίας του Γκιμαράες έχει πληθυσμό 161.876
κατοίκους και εκτείνεται σε 241,3 m2. Η πόλη ιδρύθηκε από τον κόμη Βίμαρα Πέρες αμέσως μετά την εγκαθίδρυση της πρώτης κομητείας της Πορτογαλίας το 868 μ.Χ. 
Αρχικά την ονόμασε Βιμαράνις. Αργότερα το όνομά της έγινε Γκιμαράνις και σήμερα είναι γνωστή ως Γκιμαράες. Σε αυτή την πόλη απεβίωσε ο κόμης Βίμαρα Πέρες το 873.  Η Γκιμαράες ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και είναι γνωστή ως "το λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους".

Στο κάστρο της πόλης Guimaraes castle o Δούκας Αλφόνσο Ενρίκες διακήρυξε την πορτογαλική ανεξαρτησία από το Βασίλειο του Λεόν, μετά τη Μάχη του Σάο Μαμέντε, απαιτώντας ο ίδιος να είναι ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας.



Το ιστορικό κέντρο της Γκιμαράες ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 2001 από την UNESCO. Yπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια και μνημεία.




Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Γκιμαράες.







Το Παλάτι του Δούκα του Μπραγκάντσα











Το υπέροχο μοναστήρι και η εκκλησία της Nossa Senhora da Oliveira  του 14ου αιώνα









Τo Padrão do Salado (ναός γοτθικού ρυθμού) 










Eκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου 









Το μουσείο Alberto Sampaio είναι αυτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στα διάφορα μουσεία της πόλης. Ιδρύθηκε το 1928 και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1931.








Μουσείο Condes de Castro Guimarães







Και βέβαια το στάδιο D. Afonso Henriques.  Είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης Guimarães της Πορτογαλίας
    MyPhotoPics