Νήσος Μάλτα

Η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος αποτελούμενο από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Βρίσκεται νότια της Σικελίας, ανατολικά της
Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Η πρώτη επίσημη γλώσσα είναι τα μαλτέζικα και η δεύτερη τα αγγλικά. 


Μόλις 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μέγεθος, αυτό το "νησί φρούριο" αποτέλεσε στο παρελθόν το τελευταίο προπύργιο ενάντια στις εισβολές των δυνάμεων που επιδίωκαν να εισβάλουν στην ηπειρωτική Ευρώπη. 

Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι γνωστό ότι άντεξε την εισβολή των ιταλικών δυνάμεων, αλλά το πιο αξιοπρόσεκτο γεγονός ήταν η άμυνα που επέδειξε κατά το μεσαίωνα απέναντι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, στη Μεγάλη Πολιορκία του 1565.

Οι άνθρωποι που επάνδρωναν αυτά τα φρούρια και τους πύργους έχουν καταστεί σχεδόν θρυλικοί – αυτή ήταν η πατρίδα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, ένα τάγμα αριστοκρατικών πάλαι ποτέ σταυροφόρων, που συχνά τώρα τους αποκαλούμε ως Ιππότες της Μάλτας.

Οι μεγαλιθικοί ναοί που είναι διάσπαρτοι στο νησί - ιδιαίτερα αυτοί στο Hagar Qim και στην Ggantija - είναι εκπληκτικά παραδείγματα απλής αρχιτεκτονικής, προγενέστερης από τις πυραμίδες έως και 1.000 χρόνια. 



Το Τα'Ντμέιρεκ είναι το υψηλότερο σημείο της Μάλτας, βρίσκεται στις βραχώδεις ακτές του Ντίνγκλι, ένα χωριό στη βόρεια Μάλτα που απέχει 13 χλμ από την πρωτεύουσα Βαλέτα και έχει υψόμετρο 253 μέτρα.
Βαλέτα. Χρισμένη από την UNESCO ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη "συμπύκνωση" ιστορικών μνημείων στον κόσμο, μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες του πλανήτη στριμώχνει στα σοκάκια της αξιοθέατα όπως το αιωνόβιο Manoel Theatre, οι σχεδιασμένες από τον Renzo Piano Πύλες της Πόλης, ο ναός του Αγίου Ιωάννη, τα σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια, τα μεσαιωνικά φρούρια και οι υπαίθριες αγορές της.



Η μεσαιωνική Mdina. Η Μελίττη των αρχαίων Ελλήνων, γνωστή και ως Citta Vecchia (παλιά πόλη), ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, από την αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα. 

Φωλιασμένη ακόμα πίσω από τα αρχαία της τείχη, με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους 300, η υπέροχα γαλήνια Mdina, με τα λιθόκτιστα σοκάκια και τα στοιχεία μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μάλτας.




Κήποι Baraka











Καθεδρικός ναός Αγίου Παύλου









Casa Rocca Piccola, Παλάτι του 16ου αιώνα, κατοικία οικογένειας ευγενών της Μάλτας με πάνω από 50 πολυτελή δωμάτια





Το Κάστρο του Saint Angelo











Το Φρούριο Manoel









Καθεδρικός ναός Αγίου Ιωάννη










Παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου 




    MyPhotoPics