Πέτρινο Πάρκο Ασκός, νήσος Ζάκυνθος, Ελλάς

Το Πέτρινο Πάρκο Ασκός είναι ιδιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε να δημιουργείται τον Μάρτιο του 2000 και λειτουργεί για το κοινό από τον Μάρτιο του 2002. Βρίσκεται βόρεια της νήσου Ζακύνθου,
Ελλάς, ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών. Είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα φυσικό περιηγητικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας.
Είναι ένας οροθετημένος χώρος 500 στρεμμάτων από τα οποία ο επισκέπτης περιηγείται στα 100 από αυτά. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για την ελεύθερη βοσκή των ζώων του πάρκου, για την παραγωγή ζωοτροφών χωρίς λιπάσματα και άλλα χημικά και για την καλλιέργεια διαφόρων οπωροφόρων δένδρων με στόχο την παραγωγή ανόθευτων προϊόντων όπως μαρμελάδες, γλυκά κ.ά. 
Μέσα σε αυτό το χώρο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συναντήσει όλη τη χλωρίδα και την πανίδα της Ζακύνθου, 200.000 περίπου αυτοφυή φυτά, θάμνους και δένδρα, έτσι ακριβώς όπως τα χωροθέτησε η μητέρα φύση και εκατοντάδες ζώα, όπως ελάφια, ρακούν, λάμα, πόνι, τσιντσιλά, που ζουν ελεύθερα στις φυσικές τους συνθήκες.

Επίσης, θα δείτε εκατοντάδες ζώα που ζουν ελεύθερα στις φυσικές τους συνθήκες, από τα άγρια γεράκια, πολλών ειδών, έως τα αντιπροσωπευτικά θηλαστικά του νησιού, διαφόρων ειδών πτηνά, αμφίβια, έντομα και όλων των ειδών τα αυτόχθονα ζώα.


Σε πολλά σημεία του πάρκου βρίσκονται διάφορες πέτρινες κατασκευές, όπως παλαιά πετρόκτιστα οικήματα (στάβλοι), στέρνες πολλών αιώνων φτιαγμένες μέσα στην πέτρα και διάφορες συνθέσεις πέτρας και ξύλου που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.

MyPhotoPics