Λίμνη Tekapo, Νέα Ζηλανδία

Η λίμνη Tekapo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από τρεις περίπου παράλληλες λίμνες που εκτείνονται κατά μήκος του βόρειου άκρου της λεκάνης Mackenzie στο νότιο
νησί της Νέας Ζηλανδίας (οι άλλες είναι η λίμνη Pukaki και η λίμνη Ohau). Καλύπτει έκταση 83 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε υψόμετρο 710 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η λίμνη τροφοδοτείται στο βόρειο άκρο της από τον ποταμό Godley, που έχει πηγές στις νότιες Άλπεις στα βόρεια. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και πολλά ξενοδοχεία - θέρετρα βρίσκονται στο νότιο άκρο της. 


Το περιφερειακό πάρκο της λίμνης Tekapo, βρίσκεται στη νότια όχθη της. Κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι όχθες της  γεμίζουν με χρώματα, καθώς τα άγρια λούπινα Russell ανθίζουν.


Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται η Εκκλησία του Καλού Ποιμένα, η οποία, το 1935, ήταν η πρώτη εκκλησία που χτίστηκε στη λεκάνη Mackenzie. Η εκκλησία στη λίμνη Tekapo σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Christchurch R.S.D. Harman, βασισμένο σε σκίτσα από έναν τοπικό καλλιτέχνη, τον Esther Hope. Η εκκλησία είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο φωτογραφημένες στη Νέα Ζηλανδία.
Κοντά στην Εκκλησία του Καλού Ποιμένα είναι ένα χάλκινο άγαλμα ενός ποιμενικού σκύλου Κόλλεϋ της Νέας Ζηλανδίας. Το άγαλμα στήθηκε από τους κατοίκους της χώρας Mackenzie σε αναγνώριση του απαραίτητου ρόλου των σκύλων στην ζωή τους. Γλύπτης ήταν ο Innes Elliott από το Kaikoura και το σκυλί ονομαζόταν Haig. Ο Elliott ανέφερε ότι η διαδικασία χρειάστηκε περίπου δεκαπέντε μήνες. 
Ένα αστρονομικό παρατηρητήριο βρίσκεται στο βουνό John, στα βόρεια της πόλης και νότια της λίμνης.
MyPhotoPics