Το χωριό των αλεπούδων, Ιαπωνία

Το Miyagi Zao Fox Village, γνωστό και ως Kitsune Mura, είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που βρίσκεται στο  Shiroishi, στα βουνά Miyagi Zao στην Ιαπωνία. Οι

επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το χωριό όπου υπάρχει ένας τεράστιος πληθυσμός αλεπούδων.
H περιοχή είναι ανοιχτή και οι αλεπούδες μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα σε ολόκληρη την περιοχή. Οι αλεπούδες που είναι εδώ, είναι από όλα τα είδη και τα χρώματα. Κάποιες θα πάνε τρέχοντας επάνω στους επισκέπτες με περιέργεια και άλλες θα τρέξουν μακριά. 


Πολλές από τις αλεπούδες κοιμούνται ή αναπαύονται, πράγμα που είναι βέβαια και πολύ χαριτωμένο. Την άνοιξη, μετά τη γέννηση των μωρών, μπορείτε να αγκαλιάσετε μια αλεπού μωρό! 
Στην ιαπωνική κουλτούρα και λαογραφία,
πιστεύεται ότι οι
αλεπούδες - που ονομάζονται kitsune στα Ιαπωνικά - είναι πολύ σοφές, έχουν μυστικιστικές δυνάμεις και μαγικές ικανότητες. Υπάρχουν παλιές ιστορίες με αλεπούδες που είναι πονηρές, που μπορούν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους.

Υπάρχουν και άλλες ιστορίες που λένε πώς οι αλεπούδες είναι πιστοί κηδεμόνες και φίλοι. Υπάρχουν αγάλματα αλεπούδων σε όλη την Ιαπωνία, όπως αυτά στην περιοχή συνάντησης αλεπούδων στο Toyokawa Inari, ένα από τα κύρια ιερά Shinto αφιερωμένο στις αλεπούδες.

    MyPhotoPics