Το πέρασμα du Gois, Γαλλία

Το Passage du Gois είναι ένα φυσικό πέρασμα μήκους 4,3 χλμ., που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού τηςΓαλλίας στο τμήμα Vendée. Αυτός ο δρόμος που οδηγεί στο νησί Noirmoutier στη Γαλλία, πλημμυρίζει δύο φορές την ημέρα από την υψηλή παλίρροια (πλημμυρίδα). 
Όταν τα νερά υποχωρούν (άμπωτη) ο δρόμος είναι γεμάτος από ολισθηρά φύκια που παραμένουν παντού. Το πέρασμα du Gois (γνωστό και ως Gôa) βρίσκεται ανάμεσα στο νησί Noirmoutier και το Beauvoir-sur-Mer, στο τμήμα Vendée και είναι μια διαδρομή που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα. 

Είναι μια εξαιρετική τοποθεσία στη Γαλλία και ένα εθνικό μνημείο. Το λιθόστρωτο σοκάκι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται καθημερινά από τουρίστες και ντόπιους.
Για να οδηγήσει κάποιος αυτόν τον δρόμο, πρέπει να μάθει τους χρόνους της παλίρροιας. Σε όλες τις περιπτώσεις, ακολουθήστε τις συμβουλές που δίνονται στα πάνελ που είναι εγκατεστημένα και στα δύο άκρα του περάσματος, τα οποία ενημερώνουν εάν ο δρόμος είναι προσβάσιμος ή όχι. 



Αυτός ο δρόμος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.



    MyPhotoPics